Инструкции за търговия в Altcoins.bg

Ако за пръв път се сблъсквате с криптовалутите или досега не сте търгували при нас, по-долу ще намерите пълни указания за работа със сайта:


В първата част може да намерите пълни указания как да закупите избраната монета от сайта на Altcoins.bg.


Покупка на криптовалути

Първата стъпка е да изберете валутата, която искате да закупите от Altcoins.bg.


След това натиснете зеления бутон КУПИ непосредствено до нея.След като го направите, в дясната страна ще ви се отвори формата за заявка. Попълнете полетата с вашите данни, както е показано на снимката по-долу.

  • Сума в лв. или количество крипто – Въведете сумата в лв., за която искате да закупите криптовалути или директно количеството крипто, което искате да получите. Полето се преизчислява само в зависимост от данните, които сте подали
  • Крипто адрес - Вашият крипто адрес. Може да ни дадете адрес на ваш собствен уолет или такъв в борса. Ако все още нямате такъв, може да си направите в Exodus, Jaxx или да потърсите в Google за друг вариант.
  • Електронна поща - Вашата електронна поща;
  • Име, Презиме, Фамилия - Трите ви имена;
  • Телефон: Вашият телефонен номер. Само цифри, без +359 отпред, празни места или тире;

След като сте попълнили информацията дотук, следва да изберете най-подходящия за Вас метод, по който да заплатите своята поръчка. В момента предлагаме три варианта - Кеш Терминал, банков превод или Изипей.Банковият превод към момента е най-евтината опция за покупка на криптовалути. Ако правите плащането към нас през онлайн банкиране, което силно препоръчваме при този метод на плащане, транзакцията ще ви струва спрямо тарифата на банката или средно около 1 лв. Преди да направите плащането обаче, е хубаво да прочетете кога се обработват междубанковите преводи Бисера, за да имате представа в колко часа ще получим сумата по поръчката Ви. Имайте предвид, че информацията от горния линк е ориентировъчна и всяка банка обработва плащанията със закъснение от поне 30 мин. спрямо описаните там часове.

Банковият превод е евтин, но често бавен и проблемен метод за покупка на криптовалути. Бавен е, тъй като транзакцията отнема средно няколко часа, а цените на криптовалутите се променят няколко пъти в минута и понякога, докато получим Вашето плащане, цената може доста да се е променила. Имайте предвид, че цената в поръчката ви независимо от метода се актуализира към момента на получаване на вашето плащане по нашите сметки.

Банковите плащания са проблемни като метод, тъй като банките се опитват да блокират всякакви опити за покупка на криптовалути през техните системи. Дали ги виждат като заплаха или не, имайте го предвид. Освен това, опитите за измами чрез банкови плащания зачестиха, затова имайте предвид, че при първата Ви поръчка към нас, може да изискаме допълнителна идентификация, че точно вие правите поръчката, а не някой, който иска да Ви измами да заплатите определена сума за несъществуващ продукт или услуга. Не ни се сърдете, ако ви поискаме такава информация, правим го с цел защита на Вашите средства.

Ако се намирате в чужбина, то най-вероятно знаете, че България се хвали с най-скъпите СЕПА международни банкови преводи в евро в Европа. За да избегнете тази неоправдано висока такса, ние предлагаме и опция да ни платите директно по европейска банкова сметка. Ако искате да се възползвате, пишете ни на support@altcoins.bg, за да ви дадем малко допълнителна информация и банковите ни данни.


Кеш Терминал е следващият по изгода метод, като тук допълнителната такса е 1.2% от стойността на Вашата поръчка. Тази такса е на Кеш Терминал за извършване на услугата през тяхната платформа и се добавя към сумата на поръчката Ви. За сметка на малко по-високата такса обаче, тук Вашите данни не се проверяват и този метод Ви гарантира по-голяма конфиденциалност на инвестициите. Все пак не забравяйте, че всеки доход извън трудово правоотношение, трябва да се декларира по закон.

Изипей са първият партньор, с който започнахме работа и с когото и до днес не сме имали проблеми. Работим много добре с тях, като дори ползваме услугите на онлайн платформата Ипей за голяма част от фирмените ни финанси. Таксата за покупка на криптовалута през тях е най-висока - 3.6% от стойността на поръчката. Те отново се добавят към сумата, за която сте избрали да закупите коини. Срещу тях обаче получавате възможността с 10-цифрен код да платите на всяка тяхна собствена каса или с банкова карта на банкомат през услугата bPay.

Моля да имате предвид, че от известно време плащанията за криптовалути могат да се правят само на собствени каси на Изипей, при франчайз партньори излиза грешка от сорта на "Неразрешен търговец". Не се стряскайте, това не се отнася за нас, просто на конкретния партньор не е разрешено да работи с нас като крипто търговец.

За да не се разхождате излишно, следвайте инструкциите, които ще намерите в прозореца на завършената Ви поръчка или на имейла за потвърждение, който сме Ви изпратили.

За да се възползвате от покупка на валута с банкова карта, отидете на някой банкомат и изберете услугата bPay. В полето код на търговец трябва да се въведе "60000", а след това 10-цифреният код за Изипей, който сте получили от нас. Това е!


След като на база горната информация сте избрали подходящия метод на плащане, потвърдете информацията дотук с „Поръчай“.


Ще ви се отвори нов прозорец, в който трябва да проверите въведените от вас данни.

Ако всичко е въведено коректно, маркирайте двата чек-бокса, че се съгласявате с условията за използване на сайта и сте съгласни да преизчислим вашата поръчка към момента да получаване на средствата по нашата сметка. И двете полета са задължителни и ако не се съгласите с нашите принципи, очевидно няма как да работим заедно.
Завършете поръчката с „Потвърждвавам“.

Малко уточнение относно момента с преизчисляване на цената. Както е написано в Общите ни условия, за момент на поръчката се счита момента, в който получим потвърждение за вашето плащане от институцията, която сте избрали за метод на Вашето плащане към нас. На сайта ни ежедневно влизат много поръчки, не всички от които се заплащат. По тази причина няма как да закупуваме предварително валута от международните борси за всяка поръчка. Този факт ни принуждава да актуализираме цената към момента, в който сме сигурни, че поръчката ще ни бъде заплатена, а това естествено става, когато фактически получим плащането.При успешно завършване на поръчката, ще Ви се зареди прозорец с номера на вашата поръчка, данните Ви и подробности как да я заплатите.След като получим потвърждение за вашето плащане, което става автоматично, нашата система обработва вашата поръчка и коините се изпращат към уолета, който сте ни подали в заявката. Когато финализираме работата по Вашата поръчка, ще получите имейл за потвърждение. Това означава, че сме наредили коините към Вашия уолет и до 15-ина мин. трябва да ги видите. Това е!

След като натрупате определена печалба, може да поискате да размените вашите коини срещу кеш. Ето как да стане това:

Продажба на криптовалути

Продажбата на критовалути е аналогична на тази по покупка, с единствената разлика, че този път вие трябва да изпратите криптовалутите към наш уолет, а ние да наредим плащането в лв.

Първата стъпка е да изберете валутата, която искате да ни продадете от списъка на сайта.


След това кликнете на червения бутон „ПРОДАЙ“.

В дясната страна ще ви се отвори формата за продажба. Попълнете полетата с вашите данни, както е показано на снимката по-долу.


Полето „Крипто адрес, от който ще извършите транзакцията“ е просто за наша информация. Ако нареждате плащането от ваш собствен уолет, въведете публичния си адрес. Ако нареждате плащането от борса, просто напишете името на борсата, от която пускате коините. Това ни е достатъчно като информация.
След като успешно сте попълнили информацията за обратна връзка с Вас, трябва да изберете най-удобния за Вас метод, по който да Ви изпратим плащането в лева. В момента се предлага чрез банков превод, по КИН в Ипей или на каса на Изипей.


Ако изберете банков превод, услугата ще ви струва 1 лв. Можем да направим плащане до всяка банка в България и в СЕПА зоната. Ако решите да ви платим в банка извън България, моля първо ни пишете на support@altcoins.bg, за да ви дадем малко допълнителна информация.

Да ви изпратим плащането по КИН в Ипей е напълно безплатно, тъй като постоянно поддържаме парични наличности в Ипей и можем директно да наредим плащането към Вас. За да получите плащането на каса на Изипей, ще ви струва 1.2% от сумата. Малко е по-скъпичко, но удоволствието директно да си вземете паричките кеш е нещо друго.

След като сте готови с избора на метод за получаване на левовете, натиснете „ПРОДАЙ“.

Ще се отвори нов прозорец, в който да проверите въведената информация за вашата продажба. Попълнете двата чек-бокса, че сте съгласни с нашите условия и се съгласявате да преизчислим вашата поръчка при получаване на монетите по нашия уолет.

Завършете поръчката с „Потвърждвавам“.

Имайте предвид, че повечето особености, които важат при поръчката за покупка, важат и при продажба, затова не пропускайте да научите и как да закупите криптовалути от Altcoins.bg.

При успешно направена поръчка за продажба, ще видите прозорец, подобен на този от снимката по-долу:

Направете превода на коините. След като ги получим по нашия уолет, ще завършим вашата поръчка и ще получите имейл за потвърждение. Това означава, че вашето плащане в лв. е наредено към избрания от вас метод.
Готово!

Ако не намирате отговора на вашия въпрос тук, свържете се с нас на имейл support@altcoins.bg

Богат избор от криптовалути!

Предлагаме Ви възможност за директна търговия с 10+ криптовалути!

Бързо, лесно и удобно!

Само с няколко клика можете да закупите или продадете желаната криптовалута

Често задавани Въпроси

Научете всичко за нас и начина ни на работа