Регистрация

Изгарянето на 4.6 милиарда ETH и NFT лиценз!?

Изгарянето на 4.6 милиарда ETH и NFT лиценз!?

Здравейте Алткойнъри,

в днешния брой ще разгледаме как 4 ETH биват изгаряни всяка МИНУТА. Ще разгледаме един нов законопроект, който може да преобърне цялата NFT индустрия и накрая ще разгледаме какво купуват и продават NFT китовете. 

 

ИЗГАРЯНЕТО НА 4,6 МЛРД. ДОЛАРА

2 846 703 ETH са изгорели през последните 18 месеца. Това означава, че от предлагането са изчезнали ETH на стойност ~4,6 млрд. долара. Завинаги. 

 

Милиарди бяха изгорени благодарение на EIP-1559. Не, това не е името на братовчеда на R2D2. EIP е Etereum Improvement Proposal (предложение за подобрение на Етериум). 

 

С EIP-1559 бяха направени промени в начина на структуриране на таксите за газ и в начина на възнаграждаване на миньорите. То влезе в сила още през август 2021 г. 

 

Преди да се появи EIP -1559, потребителите на Етериум влизаха във войни за наддаване помежду си, за да накарат миньорите да завършат транзакциите им. Участникът с най-високо наддаване щеше да бъде избран пръв, а всички останали трябваше да чакат. 

 

EIP-1599 промени това, като въведе базова такса. Това е стандартна цена, която потребителите плащат, за да бъдат завършени транзакциите им по това време. Целта? Да се отървем от големите войни за наддаване. 

 

Той също така въведе нов механизъм за изгаряне. Базовата такса се изгаря и се изважда от общото предлагане на ETH. (т.е. тя се изпраща в портфейл, до който никой няма достъп).

 

Така че винаги, когато има някаква транзакция с Етериум (покупка/продажба на NFT, изпращане на ETH на приятел и т.н.), част от нея се хвърля в огнището на EIP-1559. 

 

 

Най-лудата част? Малко по-малко от 4 ETH са изгаряни всяка минута през последните 536 дни. 

 

NFT ЛИЦЕНЗ

За много неща са необходими лицензи. 

Шофьорите се нуждаят от лиценз, за да шофират. 

00 агентите имат нужда от лиценз, за да убиват.

 

Сега някои хора може да имат нужда от лиценз, за да купуват и продават НФТ. Точно така, регулаторните органи на Ню Джърси искат да приемат законопроект, който ще направи незаконно за жителите да купуват или продават НФТ без лиценз.

 

Ето всичко, което трябва да знаете за новия Закон за дигиталните активи и блокчейн технологиите:

 

Жителите ще трябва да подадат заявление за лиценз за НФТ чрез Националната многодържавна система за лицензиране. В рамките на 120 дни те ще получат отговор дали Nationwide е на тяхна страна или не.

Необходимо е да се плати такса за кандидатстване. Все още не е известно колко ще бъде тази такса. А и, разбира се, има и годишна такса за подновяване и такса за дишане на нашия кислород. (шегауваме се за последното)

За нарушенията ще има солидна глоба. По 500 долара глоба на ден, докато не се подаде заявление за лиценз.

Защо това е важно: Ако този законопроект наистина бъде приет, това ще бъде голям проблем. Творците, художниците и колекционерите в Ню Джърси ще трябва да подадат документи и да кандидатстват за лиценз, за да получат част от действието на NFT. 

 

"Но аз не живея в Ню Джърси, защо трябва да ме интересува?" Светът много прилича на децата в TikTok. Когато видят, че някой друг прави нещо безумно, те също искат да го опитат. 

 

Така че ако Законът за цифровите активи и блокчейн технологиите бъде приет в Ню Джърси, това може да създаде прецедент за други щати да приемат нещо подобно.

 

Третият удар би бил превръщането на лицензите за NFT в нова тенденция. Както се казва, "три удара и си аут". Ако този законопроект бъде приет, може да се наложи да лишим Ню Джърси от статута му на щат.

 

NFT КИТОВЕ

Този уикенд опитахме нещо ново... да наблюдаваме китове. За наш късмет нямаше и следа от Моби Дик. *Пфу*... 

 

Истината, е че търсехме NFT китове - портфейлите, в които има най-много NFT-та.

 

Някои трейдъри наблюдават внимателно тези китове, за да видят какво купуват и продават. Често те подражават на търговията на по-интелигентните от тях.

 

Ето кои са топ колекциите, които крипто китовете са купили и продали през последните 30 дни:

 

 

Ето кои са най-популярните от тях:

Wolf Game се завръща. Wolf Game е игра за печелене на NFT, която позволява на играчите да генерират $WOOL. През 2021 г. около нея се вдигна много шум и всички NFT китове като Gary Vee играеха. Играта е обновена и хората отново се качват на въртележката. 

 

Feetpix продължава своя подем. Това е колекция от ... дигитални снимки на крака. Предполагаме, че някои крипто китове имат този странен фетиш към краката.

Лидерската класация е доминирана от познати лица. Moonbirds, BAYC, Otherdeeds, CloneX, Cyberkongz - всички те са включени в топ колекциите, купени от NFT китовете.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога