Регистрация

Какво се случи с Биткойн резервите на Luna?

Какво се случи с Биткойн резервите на Luna?

Темата за Luna продължава да ни вълнува.

Идеята зад Luna Foundation Guard (LFG) бе да служи като щит при проблеми с пега на стейбълкойна. В опит да защити добре алгоритмичния стейбъл, LFG закупи добро количество Биткойн, което да използва в случай на банкрут. 

След всички събития от миналата седмица, депегинга на UST и цената на Luna отивайки буквално до $0, въпросът бе какво се случва с тези резерви. 

 

На 13 май създателят на Luna Do Kwon написа, че екипът зад проекта работи над документите за резервите и помоли за малко повече време и търпеливост, имайки предвид всички проблеми, които имат. Това бе отговорът на хилядите въпроси, които всеки (не само фен на Luna) задаваше. 

 

През уикенда бизнеси за данни от блокчейна започнаха проучвания. Elliptic написа, че LFG е имала 80 304 Биткойна, с който е поддържала резервите по възхода на екосистемата. Портфейлите са били изпразнени на 9 и 10 май, като койните са били изпратени до две крипто борси - Binance и Gemini. 

От всичките си $3.1 млрд, които екосистемата на Terra е контролирала, в момента има само $87 млн. $3 млрд похарчени на вятъра за пег, който LFG не успя да запази. 

Към момента обаче няма подробни записи от страна на LFG за продадените Биткойни, няма извършен одит на средствата, който да ни покаже от първо лице участта на големите BTC залежи. 

 

Появиха се и планове за възраждане на UST. Единият включваше 1 млрд новосъздадени токени - 40% от тях за притежателите на Luna, 40% за притежатели на UST, 10 за community pool и 10% за притежателите на Luna в момента на окончателното спиране на чейна. Това разбуди дискусия, че е изключително малко за дребните притежатели на токените и дава повече привилегии за големите играчи. 

В част 2 на плана за възстановяване Do Kwon написа, че всъщност екосистемата на Luna е много по-голяма и важна. Тя се състои от разработчици, които постоянно се борят за иновации. Сега всичко е в ръцете на гласуващите.

 

От страна на макро факторите колапсът на UST неимоверно ще даде отражение в регулациите на стейбълкойните, които очакваме. 

Всеки си задава въпроса кое ли е следващото домини, което ще има проблеми със запазване на пега си от $1. От април досега близо $30 млрд са изчезнали от стейбълкойните. Дискусията има своето продължение, което ще следим под лупа. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога