Регистрация

Канадски мъж губи спестяванията си в крипто измама в YouTube

Канадски мъж губи спестяванията си в крипто измама в YouTube

Здравейте, днес ще разгледаме историята на едно момче от Канада, подвело се по обещанията на измамници за лъскав живот и голяма възвращаемост.

 

Стивън Кар губи почти половин милион долара и обявява дома си за продажба, след като става жертва на крипто измама.

 

Стивън Кар - жител на Меафорд, Онтарио - заяви, че е загубил всичките си спестявания на стойност почти 500 000 долара, след като е бил измамен в схема за криптовалута в YouTube.

 

Измамниците многократно са използвали уебсайта за споделяне на видеоклипове, за да привличат жертви. Някои от тях дори са качвали фалшиви записи на известни личности, включително Илън Мъск, Стив Возняк, Бил Гейтс и Кание Уест, които привидно промотират съмнителните крипто инвестиции.

 

"Съкрушен съм"

В скорошно интервю Кар заяви, че е попаднал в крипто измамата чрез видеоклип, който е гледал в YouTube. Нарушителите обещали на зрителите, че могат да реализират значителни печалби, ако инвестират в техния проект. 

 

Първоначално канадецът не намерил нищо подозрително и се свързал с хората. Той започнал с инвестиция от 250 долара и скоро след това внесъл още 2500 долара.

 

След известно време Кар поискал теглене в размер на 1000 долара, а измамниците го изпълнили незабавно. Това му дало по-голяма увереност, че всичко е законно, и между октомври 2022 г. и януари 2023 г. той инвестирал почти 500 000 долара (всичките си спестявания). 

 

Първите си съмнения канадецът изпитал, когато видял, че средствата му нарастват до 1,3 млн. долара и поискал да изтегли част от тях. Лошите актьори обаче настояли той да плати такса за ликвидация в размер на 150 000 долара, за да извърши тегленето. 

 

"Бях измамен и като се замисля, вложих огромна сума пари в това и се доверих прекомерно много на тези хора", съжалява Кар. 

 

Съкрушеният човек признава, че измамата го е принудила да обяви къщата си за продан, за да може да реорганизира живота си. "Останали са ми може би два-три месеца парични запаси и това е всичко", добави той.

 

Кар заяви, че иска да сподели историята си, за да могат другите да бъдат предпазливи и да не повтарят неговата грешка.

 

Джейсън Четър - жител на Алберта, който също е бил измамен по подобна схема миналата година - наскоро стартира Fraud Hunters Canada (организация, която подкрепя жертвите и им помага да възстановят средствата си).

 

Той изтъкна, че престъпниците са превърнали измамите с криптовалути в "действителен бизнес", докато полицията не разполага с необходимото време и възможности да проучва и залавя извършителите.

 

"За съжаление, много хора ще преминат през гнева, депресията, отричането. Те дори ще се опитат да се договорят с престъпника, но това просто няма да се получи. Разговарях с няколко фирми за възстановяване, но много от тях са в същото положение и самите те са измамени", заявява Четър.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога