Регистрация

NFT ъпдейт: OpenSea и Magic Eden

NFT ъпдейт: OpenSea и Magic Eden

Напоследък наблягаме главно на макро теми, инфлация и лихвени проценти, затова днес в броя ще насочим нашето внимание към NFT пазара и последните новости там. 

През миналата година видяхме огромен обем търгове на NFT, включването на знаменитости като Snoop Dogg, но по-ниските цени в крипто определено афектира и NFT индустрията. Въпреки това мечите пазари са време на изграждане на инфраструктура. 

 

Altcoins.bg VIP Club - Ела на мястото, където ще намериш всичко в крипто само с няколко клика!

 

OpenSea ще добави Arbitrum - втори слой на Етериум. С това маркетолейсът ще поддържа пет мрежи, сред които са Етериум, Solana, Polygon, Klaytn. 

След първите колекции, които ще намерят място на най-големия NFT пазар са Smolverse, GMX Blueberry Club и Diamond Pepes. 

Ходът е голяма крачка за потребителите на Arbitrum, тъй като досега те разчитаха на по-малки платформи като Stratos и Agora. Въпреки това най-популярната колекция - Seed of Life - вече има общи количество търгове от $11.79 млн. 

 

OpenSea обаче не е единствената платформа, която се стреми към усъвършенстване. Най-големият маркетплейс на Solana - Magic Eden - има планове да се разширява и в Етериум NFTта. Всичко ще започне с едни от известните Етериум  колекции като Bored Ape Yacht Club, Pudgy Penguins и Otherside. Още проекти ще бъдат добавени скоро. 

През август платформата съобщи, че е получила инвестиции за $130 млн и оценка от $1.6 млрд. 

CEOто на бизнеса, Jack Lu, написа, че добавянето и на други блокчейни е първоначалната идея на екипа зад проекта. Те са избрали да започнат със Solana, защото през миналата година тя беше “водеща в екосистемата” по отношение на NFT. 

Сега е време и за разпростирането на други блокчейни, като според Lu това ще направи по-лесно търгуването на NFT феновете, тъй като повече от тях харесват и Етериум, и Solana NFTта. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога