Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.03

Добро утро в деня между Баба Марта и Националния празник 3 март.

Доминация на Биткойн: 43.10%

Цена на Биткойн: $43 910

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 52 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.94T 0.91%
Пазарна Капитализация на Биткойн 833B 1.15%
Пазарна Капитализация на Етериум 355B 1.56%
Пазарна Капитализация на DeFi 138B 6.95%

Украйна купува повече Биткойн от всякога преди

С нарастването на военните действия в Украйна, все повече граждани се обръщат към най-голямата криптовалута в опит да спасят своите спестявания. 

Доклад, публикуван от Arcane Research показва, че украинците масово използват крипто борсата Binance, за да закупят Биткойн или Тетър с украинска гривня. 

През предходните 6 седмици търговията Тетър:Гривня рядко е надминавала $3 млн, но след влизането на Русия нивата са стигнали до $8.5 млн. 

В допълнение търговете с Биткойн са достигнали до $3 млн, като преди инвазията са били около $1 млн. 

“Както руснаците, така и украинците купуват крипто както никога преди” - казва репортът. “Те се тревожат от колапс на банковата система на страната и намират в крипто спасение”.

Освен обаче чрез покупки на крипто, Украйна събра дарения за $20 млн в Биткойн и Етериум. 

Децентрализираната крипто борса Uniswap също реши да се включи в инициативата. Тя ще улесни всеки, който притежава какъвто и да е ERC-20 токен да го конвертира в Етър и изпрати на украинското правителство само с няколко клика. 

Освен обаче двете най-големи криптовалути по пазарна капитализация, правителството написа в Twitter, че ще приема и дарения в Polkadot. Постът казва, че още криптовалути ще бъдат добавени скоро. Причината за включването на още валути може би е фактът, че на 27 февруари създателят на DOT Gavin Wood написа, че ще дари $5 млн, ако приемат и Polkadot.

 

Законодател в ЕС премахва Биткойн забрана от чакащ законопроект

Законодателят на Европейския съюз е премахнал частта от чакащ законопроект, която щеше да направи криптовалутите, работещи на proof-of-work, незаконни. Този механизъм се използва от Биткойн и Етериум за добива на нови токени и секюритизация на мрежата. 

Законопроектът трябваше да се гласува на 28 февруари, но бе забавен, след като мнозина от парламента обърнаха внимание именно на този параграф (61 - 9с). 

Пасажът казва, че до 2025 никой няма да има право да издава крипто активи, да ги продава или търгува в ЕС, поради екологични съображения. Опонентите на закона казаха, че това ще прогони добивния сектор от Европа и ще попречи на разширяване на бизнеса. 

Законопроектът цели да представи единни правила за доставчиците на крипто услуги и издателите на токени. Накратко проектът ще оперира като рамка за крипто в ЕС, нещо с което САЩ все още се борят. 

 

FTX създава фонд за $1 млрд, насърчава филантропията 

FTX сподели за създаването на потенциален фонд за $1 млрд, който ще инвестира в “амбициозни проекти с цел да подобри човечеството в дългосрочен план”. 

Той ще носи името “Future Fund” и ще инвестира поне $100 млн през тази година, като ще увеличи сумата до $1 млрд, ако види повече потенциални проекти. 

Надеждата на крипто борсата е проектите за филантропия “да скалират масово”. “Тех стартъпите са малки, но се разрастват бързо... Бихме искали да видим същото с филантропията” - казват от компанията. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога