Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.05

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 03.05

Тази седмица почивните дни са бихме казали в излишък, но не и при крипто. 

Доминация на Биткойн: 42.13%

Цена на Биткойн: $38 612

Обем търговия за последните 24 часа = $84 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.74T -0.35%
Пазарна Капитализация на Биткойн 734B -0.75%
Пазарна Капитализация на Етериум 343B 0.29%
Пазарна Капитализация на DeFi 117B 6.77%

Най-голямата частна банка в Аржентина предлага Биткойн и Етериум 

Най-голямата частна банка на Аржентина, Banco Galicia, прави лесен достъпа на клиентите си до четири криптовалути - Биткойн, Етериум, USDC и XRP

Опцията бе разпространена от клиентите на банката, които споделиха скрийншоти в Twitter, а по-късно банката сподели, че официални предлага иновативната услуга. 

Една от причините за адапрацият на Banco Galicia може би е големият темп на инфлация, която има Аржентина. Само за миналата година страната взима челната позиция с обезценяване на валутата си с 50% на годишна база. От друга страна Биткойн се възприема от мнозина като пазител на стойност, поради ограниченото си предлагане. 

 

Solana извън играта за 7 часа 

Мрежата на Solana е беше офлайн в продължение на 7 часа през уикенда, след като ботове са завзели Candy Machine, използван за създаване на NFT. 

Ботовете са изпратили повече от 4 млн транзакции за секунда, което е задръстило системата. По характеристики Solana може да обработва до 65 000 транзакции за секунда. 

Въпреки това мрежата бе възобновена. Цената на главния токен SOL респективно спадна, като в момента на писане се търгува за $88.15, надолу с 12.59% за последните 7 дни. 

Хакът напомня този през септември, когато мрежата на Solana бе офлайн за над 17 часа. 

 

OpenSea добавя ApeCoin

NFT пазарът OpenSea вече приема плащания с ApeCoin. Новината дойде няколко дни след като APE стана най-големия метавърс токен по пазарна капитализация. 

Допълнително през уикенда NFT колекцията зад токена Bored Ape Yacht Club пусна продажби на своята метавърс, известна като Otherside. Надпреварата за закупуване на дигитална земя бе толкова голяма, че таксите за транзакции на Етериум достигнаха доста високи нива. 

Въпреки това в момента ApeCoin стои на цена от $15.60, спад от 13.92% за последните 7 дни. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога