Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.05

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.05

Добро утро! Подготвяме се за празничен уикенд, но преди това прочети нашата крипто телеграма! 

Доминация на Биткойн: 41.90%

Цена на Биткойн: $39 688

Обем търговия за последните 24 часа = $101 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.80T 4.45%
Пазарна Капитализация на Биткойн 755B 3.21%
Пазарна Капитализация на Етериум 354B 4.24%
Пазарна Капитализация на DeFi 122B 10.00%

ФЕД вдига лихвени проценти, Биткойн и Етериум нагоре

Лихвените проценти се покачват с 0.5 пункта. С тях обаче необичайно се покачиха както цените на акциите, така и крипто пазарът. 

Общо пазарната капитализация на всички криптовалути е $1.8Т, като се е повишила с 4.45% за последното денонощие. Двете водещи криптовалути - Биткойн и Етериум - се търгуват близо до $40К и $3К, но дали ще прескочат тези граници е въпрос на време и капитал. 

Най-голям ръст забеляза Cardano, който се повиши с цели 10.60% и Avalanche - 10.95%. Сред останалите топ представители са Solana - 7.70% и XRP - 5.60%.

Причината за зелените цифри в крипто е фактът, че инвеститорите смятаха, че JP (председателят на ФЕД), ще предприеме по-сериозни мерки за справяне с инфлацията. 

 

Губернаторът на Калифорния с крипто закон 

Ако това се струва подобно на крипто закона на президент Biden, то има защо. Губернаторът на Калифорния Gavin Newsom подписа текст, който приканва местните институции да изследват начините, чрез които блокчейн и крипто могат да бъдат полезни. Законът също ще търси внедряването на новата технология в щата. 

Той не налага никакви правила над крипто компаниите, а по-скоро търси съдействието на институциите и бизнесите, чрез което щатът ще се възползва от блокчейн технологията. 

Newsome също прикани за конкретизиране на начини за регулиране на сектора, като в същото време бъдат съобразени опазване на климата и пестене на енергия. 

 

Узбекистан разрешава на зелените миньори да не плащат данък върху доходите

Докато Ню Йорк налага мораториум над добива на Биткойн, кметство в Тексас самостоятелно ще копае криптовалутата, узбекистанските зелени миньори ще бъдат освободени от данъци. По-конкретно става дума за данък върху доходите. За да се възползват от това облекчение, както и да плащат двойно по-малка такса електричество, те трябва да закупят соларни панели. 

Според информация в Reuters миньорите, които закупят и инсталират соларни панели, ще бъдат освободени от данък доход, а тези, които разчитат на традиционното електричество, ще са принудени да плащат двойно на регулярната цена. 

 

Франция отваря вратите на Binance към Европа 

Binance вече официално е призната от финансова институция в Европа, което би помогнало на крипто борсата да се разпространи в Европейския съюз. 

Компанията е получила одобрение от AMF (еквивалент на SEC) и е била регистрирана като “доставчик на услуги с дигитални активи”. Френският банков регулатор ACPR също е сложил печат за съгласие. 

С това бизнесът и всички негови мениджъри могат да спят идея по-спокойно. През миналата година Binance мина през Ада, след като държави от всички краища на света съобщиха проблеми с регистрацията на борсата. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога