Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.08

Добро утро в почивния ден! Преди да започнеш почивката се запознай и с крипто новините!

Доминация на Биткойн: 46%

 Цена на Биткойн: $43 433

Обем търговия за последните 24 часа = $105 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 69 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.77T 6.87%
Пазарна Капитализация на Биткойн 815B 7.62%
Пазарна Капитализация на Етериум 327B 7.06%
Пазарна Капитализация на DeFi 92B -9.83%

 

Brian Brooks напуска позицията си като CEO на Binance.US 

На 01 май тази година Brooks замени Catherine Coley, която бе предходното CEO на компанията. Само няколко месеца по-късно обаче, Brooks подаде своята оставка. В Twitter той написа "Въпреки различията в стратегическото ръководство, пожелавам на моите предходни колеги много успехи. Предстоят вълнуващи нови неща!"

Наемането на Brooks като CEO на Binance.US бе прето с надежди за по-мек тон между крипто борсата с регулаторите. 

Brooks бе председател на Office of the Comptroller of the Currency (OCC) по време на Президент Тръмп. Той е бил и част от екипа на Coinbase като главен адвокат.

 

Binance премахва достъпа до крипто деривативи в Хонконг

Крипто борсата сподели, че няма да отворя нови акаунти на клиентите си в Хонконг, които искат да ползват крипто деривативи. Тези, които имат такива отворени позиции, имат 90 дни, за да ги премахнат. Според изказването под деривативи се включват всички фючърси, опции, марджин продукти и токени с ливъридж. 

Това не е първият път, в който Binance предприема действия срещу тези акаунти. Миналата седмица борсата спря достъп до тези услуги за клиентите си в Италия, Германия и Холандия.

 

Vitalik Buterin “сигурен” относно следващите стъпки след “London hard fork”

Последният ъпдейт на мрежата, с който влезе в сила EIP-1559, завърши успешно. След влизането в сила на протокола, започна “горенето” на Етър токени. В резултат един от създателите на мрежата сподели, че е “сигурен” за следващите фази от преминаването на Етериум към Етериум 2.0.

В резултат на идеята за намаляващо предлагане, цената на криптовалутата се повиши значително. Биткойн също бележи забележителен ръст, като се търгува над $43 000.

 

Нов законопроект в Украйна да разреши крипто разплащанията

Нов закон в Украйна казва, че ще приеме разплащания с криптовалути, въпреки че те не са приети като законно платежно средство. Заместник-министърът на украинското Министерство на дигиталната трансформация Александър Борняков е убеден, че би било „съвсем законно да се плаща с криптовалути“ в Украйна. Това се отнася за платежните посредници, които позволяват конвертиране на криптовалути във фиат.

 

САЩ пред приемане на закон за инфраструктурата

Преди няколко седмици бе направено предложение за събиране на крипто данъци за около $28 млн, с които да се финансира законопроект по инфраструктурата в САЩ. Това бе прието негативно от цялото крипто общество, особено поради липсата на конкретизации в закона. 

Според текста в началото, всеки - от крипто борса до миньор, трябва да събира информация за човека зад транзакцията и да я предостави на органите на властта. Неяснотите предизвикаха недоволството и на сенатори, които силно вярват в криптовалутите, и те надигнаха глас, като бяха направени и промени. Очаква се законът да бъде приет днес.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога