Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 07.10

Краят на работната седмица изглежда близо, но още по-хубавото е, че пазарът покорява невиждани от май висоти.

Доминация на Биткойн: 44.97%

Цена на Биткойн: $55 515

Обем търговия за последните 24 часа = $147 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 76 Extreme Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.28T 3.11%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.026T 6.33%
Пазарна Капитализация на Етериум 415B 2.07%
Пазарна Капитализация на DeFi 132B 23.62%

Биткойн над $55 000 и пазарна капитализация от $1Т

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се превърна във валута с още по-голяма такава. Вчера Биткойн стигна цена от $55 530, което направи актива с обща капитализация от $1Т. В момента на писане цената е $54 605, което е с 6.33% нагоре за последните 24 часа.

Последния път, когато Биткойн видя подобни нива бе през май, преди tweet-а на Elon Musk, че Tesla спира да приема криптовалутата за разплащания. Тогава цената спадна мигновено, а допълните новини от Китай и масовата забрана над майнинг сектора изпрати цената с 50% надолу. 

Според някои причината за сегашния ръст се крие в очакването SEC да одобри Биткойн ETF в близките седмици. На бюрото на Gary Gensler стоят куп молби на високопрофилни компании, сред които NYDIG, VanEck и Galaxy Digital. Дали Gensler и неговият екип са готови със съдбата на крипто ETF-ите в САЩ e въпрос на време.

 

Индийската крипто борса CoinSwitch Kuber с финансиране за $260 млн

С нарастването на цената на пазара за много компании се струва по-изгодно да инвестират в млади бизнеси, които можат и ще им генерират огромни печалби. Индия е една от страните, където инвестирането в крипто е широкоразпространено, а ето и защо CoinSwitch Kuber е получила финансиране от $260 млн в серия С. 

Според документите това поставя компанията “на върха” на индийците unicorn бизнеси с оценка от $1.91В. Главните инвеститори са Coinbase Ventures (дъщерна компания на Coinbase) и Andreessen Horowitz, като сред останалите са Sequoia, Paradigm, Ribbit и Tiger Global.

С новосъбраните средства CoinSwitch Kuber очаква да привлече вниманието на още 50 млн индийци, като стартира услуги по даване на заеми и депозиране срещу лихва. Амбициозните планове не спират дотук. Компанията иска да създаде и продукти за институции и образователни материали.

 

Фондът на George Soros е инвестирал с криптовалути

Soros Fund Management, компания за инвестиции на средствата на заможни семейства, създадена от милиардера George Soros, притежава криптовалути. 

Това бе съобщено от CEO-то Dawn Fitzpatrick по време на интервю за Bloomberg. 

Въпреки че Fitzpatrick не каза директно, че фондът е инвестирал в Биткойн, тя каза “притежаваме няколко койна - но не много”. Тя допълни, че “койнтите сами по себе си не са интересни, колкото начина на ползване на DeFi и неща като тях”. 

Според CEO-то Биткойн вече е широко разпознаваем (“mainstream”), като тя посочи общата капитализация на пазара от над $2 Т и “200 млн потребители по света”. 

Интересът на институциите изглежда не е насочен само към Биткойн и Етериум, а и към DeFi. Grayscale добави Solana към един от фондовете си, което паказва, че институционалните инвеститори търсят все повече други проекти, които имат потенциал.





Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога