Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 10.08

Добро утро! През последните няколко дни се радваме, че пазарът свети в зелено. Биткойн достигна цени от над $46 000 за койн, нива които не бяхме виждали от големия спад през май. А сега и към останалите новини.

Доминация на Биткойн: 46%

Цена на Биткойн: $45 547

Обем търговия за последните 24 часа = $108 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 71 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.84T 4.74%
Пазарна Капитализация на Биткойн 858B 5.45%
Пазарна Капитализация на Етериум 364B 6.22%
Пазарна Капитализация на DeFi 93B 10.51%

 

Тетър е обезпечен на 50% с корпоративен заем

Компанията публикува втори репорт за количеството на резервите си, като според него Тетър общо притежава $62.7 млрд. Докладът е подписан от Moore Cayman, счетоводител от Каймановите острови, на 30 юни 2021.

От общата сума 30.8% от резервите са под формата на корпоративен заем и сертификати за депозити, а 10% се държи в кеш.

Този репорт е по-различен от този, предоставен за Q1 2021. В него 76% от резервите на Тетър бяха в позицията кеш и кешов еквивалент, като фактически само 3% бяха кеш.

 

Circle на път да стане банкова институция

Circle съобщи, че има намерение да стане “национална банка на дигиталните валути”. Ходът ще я постави под директен надзор на финансовите институции в САЩ. CEO-то на компанията Jeremy Allaire сподели, че това ще направи USDC по-силен. USDC в момента отговаря за $27.5 млрд в циркулация.

През миналия месец компанията публикува доклад, според който Circle държи голяма част от резервите си в кеш, но също има и позиции в корпоративен заем. Не е ясно дали при прехода си компанията ще трябва да елиминира тези позиции и да остави само кеш. 

Въпреки че Circle не е банкова институция до момента и не прилага всички изисквания като за такава, CEO-то сподели, че компанията използва международното споразумение за ликвидност Базел 3. 

 

Цената на златото падна с 6% за два часа 

Цената на ценния метал се понижи от $1 800 до $1 690 вчера. Това са най-ниските нива за златото от март насам. В същото време цената на дигиталното злато (Биткойн) се вдигна с над 5% за последните 24 часа. 

Според форекс трейдъра Peter Brandt спадът в цената на метала се дължи поради голямото количество ливъридж, който ликвидира позиции, с което кара цената да слиза с още по-бърз темп. 

 

Акциите на MicroStrategy и Биткойн миньорите скачат поради крипто ралито

Повишението в цената на Биткойн и Етериум повлия положително и на други криптовалути, както и на акциите на миньорите и компанията на MIchael Saylor. 

MicroStrategy стана популярна със своите безбройни покупки на BTC, като акциите на компанията станаха корелирани с цената на криптовалутата. В резултат в момента акцията отново удря своите висоти в над $700.

Ралито не подмина и крипто миньорите. Marathon Digital Holdings е компания за добив на Биткойн, като акциите ѝ са сред топ представящите се сред другите крипто миньори за последните две седмици.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога