Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 11.08

Добро утро в средата на седмицата! Вчера се случи какво ли не в крипто индустрията, така че директно към новините.

Доминация на Биткойн: 45%

 Цена на Биткойн: $45 716

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 70 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.88T 2.26%
Пазарна Капитализация на Биткойн 858B 0.16%
Пазарна Капитализация на Етериум 371B 1.83%
Пазарна Капитализация на DeFi 97B 4.32%

Сената прие Закона за инфраструктурата за $1.2Т

През последните няколко седмици главна тема бе законопроекта за инфраструктурата. Причината това да стане част от броя е предложението за финансиране с крипто данъци за $28 млн. 

Законът бе приет с гласове 69-30. Според него всеки “брокер” ще трябва да предоставя информация за извършените операции. Това може да бъде приложено за всички крипто борси и други бизнеси, предоставящи директен достъп до крипто активи, но текстът не е достатъчно точен и в него могат да бъдат включени миньорите, валидаторите и софтуерните компании. 

Въпреки опитите за промяна на текста, която да дава по-голяма точност, до такава не се стигна.

 

Coinbase има рекордна печалба от $1.6В за Q2

Крипто борсата представи данни за Q2, като в него ясно личи печалбата от $1.6 млрд, което е два пъти повече от печалбата за Q1. Coinbase е отчела приходи от $2.03 млрд. Бизнесът сподели и нарастване на активните си клиенти до 8.8 млн за месец и общо верифицирани 68 млн клиента. 

Въпреки че таксите за транзакции остават главното звено за доходите - те отговарят за $1.9 млрд от приходите - Coinbase е регистрировала $100 млн приходи от абонаменти и други услуги.

 

Venmo добавя Биткойн и Етериум награди

Популярното приложение за бързи разплащания добави кредитна карта и възможност за закупуване на крипто през последната година. Сега обаче комбинира двете, като дава възможност на всеки да печели крипто, докато разплаща с кредитната си карта. Клиентите ще бъдат възнаграждавани в Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Лайткойн

Картата е широко приемана навсякъде, където се приема карта на Visa. 

Venmo клиентите ще получават до 3% от изразходваните пари обратно, като компанията е разделила категории за всеки обект. 

 

VanEch кандидатства за фючърс Биткойн ETF

Вчера компанията подаде апликация през SEC за фючърс Биткойн ETF. Ходът идва няколко дни след като председателя на SEC Gary Gensler съобщи, че може би ще бъде одобрен такъв инструмент. VanEck подаде молба и за Биткойн ETF в началото на годината, но SEC отложи решението ѝ два пъти. 

 

PolyNetwork хакнат за $600.3 млн 

PolyNetwork бе жертва на аката, след която са загубени около $600 млн равностойност в криптовалути. Новината бе потвърдена от организацията в акаунта им в Twitter. 

Според съобщението са идентифицирани три адреса, които принадлежат на атакуващите: Етериум (който има $264.8 млн в крипто), Binance Smart Chain ($250.8 млн), Polygon ($85 млн ).

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога