Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.01

Добро утро в петък! Новините от крипто индустрията са доста положителни, така че нека започваме!

Доминация на Биткойн: 39.65%

Цена на Биткойн: $42 488

Обем търговия за последните 24 часа = $103 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 21 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.03T -2.74%
Пазарна Капитализация на Биткойн 804B -2.98%
Пазарна Капитализация на Етериум 387B -2.88%
Пазарна Капитализация на DeFi 146B -0.74%

Индия ще одобри крипто ETFи

През миналата година Индия постоянно говореше за крипто забрана, а сега обмисля да одобри крипто ETFи?

Финансовите компании Kling Trading и Cosmea Financial Holdings са се обединили, за да кандидатстват за Биткойн и Етериум фючърс ETF. Очаква се той да бъде листнат на India INX според информация на вестник The Economic Times.

Миналата година САЩ одобри Биткойн фючърс ETF, който дава възможност на инвеститорите да закупуват акции, обезпечени с фючърс договори на Биткойн.

Канада направи по-сериозна крачка, разрешавайки Биткойн спот ETF. При него потребителите могат да инвестират в акции, обезечени с реалния актив, а не дериватив.

Ходът на Индия е значителен, тъй като страната имаше планове да забрани крипто индустрията. Изглежда обаче неспособността ѝ я накара да погледне на дигиталните активи с добро око.

 

Jack Dorsey съобщи, че Block работи над Биткойн добива

Jack Dorsey, CEO на Block (позната още като Square), съобщи в Twitter “ние официално градим отворена система за добив на Биткойн”. Съобщението бе в отговор на хардуерния мениджър Thomas Templeton. 

Според Templeton Block работи над достъпни съоръжения за добив на криптовалутата, които потребителите да могат да използват в дома си.

Block рабработва технологията заедно с екип от софтуерни специалисти и специалисти в ASIC технологията.

По-рано Dorsey бе споменал, че компанията има планове да създаде оборудване, което е по-енергоспестяващо от сегашните опции.

„Енергията е проблем на системно ниво, който изисква иновации в силиция, софтуера и интеграцията“ написа той в Twitter през октомври.

 

Тонга да последва примера на Ел Салвадор

На хоризонта се задава втората страна в света, която да приеме Биткойн като законно разплащателно средство. Ако предишния път мнозина не знаеха къде точно се намира Ел Салвадор, то Тонга е може би още по-неизвестна дестинация. Това е островна държава в Тихия океан, но е второто паднало домино, което ще засили интереса и на много други.

В серия от постове в Twitter, Lord Fusitu’a, предишен член на парламента на Тонга, написа, че страната ще последва примера на Ел Салвадор и ще приеме Биткойн като законно разплащателно средство. Идеята ще даде достъп на повече от 100 000 жители на острова към Биткойн мрежата.

Tweet-ът се състои от пет стъпки, като разбира се последната дава законен статус на криптовалутата.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога