Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 14.10

Хубавото утро е още по-хубаво с чаша кафе и крипто новини!

Доминация на Биткойн: 45.81%

 Цена на Биткойн: $57 856

Обем търговия за последните 24 часа = $116 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 70 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.38T 2.96%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.090T 4.14%
Пазарна Капитализация на Етериум 428B 4.18%
Пазарна Капитализация на DeFi 132B 12.11%

Съперникът на Етериум, Polkadot, с ръст от 30% за последните седем дни

По-рано този месец Cardano и Solana грабнаха окото на много инвеститори, но изглежда битката за “Етериум killer” все още не е приключила. Токенът на Polkadot DOT отбеляза значителен ръст от 30.89% за последните седем дни или 17.58% нагоре за последните 24 часа. Вчера DOT достигна своя пик в $43.10 за койн, нива невиждани от май насам. 

Екипът зад проекта съобщи, че са готови да пуснат "parachains." Parachains са блокчейни, които действат успоредно с главния блокчейн, използвайки ги за по-висока сигурност при валидацията на транзакциите. 

Притежанието на DOT осигурява възможността за глас при решения за бъдещето на протокола и потребителите могат също да стейкват токена. В допълнение обаче, за да създават нови parachains, потребителите  трябва да имат DOT, което и повиши търсенето и цената на криптовалутата.

 

САЩ с важна роля при крипто добива след забраните на Китай

САЩ взе челната позиция по добив на Биткойн, според данни на Cambridge University. В момента страната държи дял от 35.4% от мрежата, като това се дължи на рестрикциите на сектора, които Китай взе през май. През април Америка имаше само 16.8% от общото количество на hash rate-а, което означава повишение от 108%.  

Казахстан и Русия също забелязват ръст с дял от 18.1% и 11% или повишение от 120% и 61% респективно. 

Спадът на световния hash rate по данни на университета е 38%, като през юни и август се е възстановил с 20%. Според Michel Rauchs, главен на дигиталните активи в Cambridge Centre, това означава, че голяма част от китайските миньори са успели да преместят своето оборудване успешно.  

 

Binance спира китайския юан от своя OTC пазар

Най-голямата крипто борса, Binance, съобщи, че ще делистне китайския юан (CNY) от своя OTC (over-the-counter) пазар. 

OTC пазарът на борсата е познат още като С2С (customer-to-customer) пазар, който позволява на клиентите да предлагат своите криптовалути на самостоятелно избрани цени и начини на плащане с почти всички фиат валути. 

Причината за хода са регулаторните изисквания на китайското правителство, като забранат ще влезе в сила от 31 декември 2021. 

В съобщението Binance каза, че на потребителите, които се намират в континентален Китай, ще бъде сменен статуса на акаунтите им и ще могат само да теглят средствата си. 

 

Mike Novogratz и Brian Armstrong с ответен удар на критицизма на Jamie Dimon

Вчера в броя говорихме за критиките на CEO-то на JP Morgan, Jamie Dimon, по отношение на Биткойн. По време на среща на Института по интернационални финанси, той нарече криптовалутата “нищожна (без цена)” и открито заяви, че не вярва във фиксираното ѝ предлагане от 21 млн, казвайки “откъде знаете, че ще приключи само в 21 милиона” и “винаги съм бил скептичен към неща като това”.

Brian Armstrong, CEO на Coinbase, написа в Twitter, че “CEO-та без научен/инженерен опит ще бъдат огромен недостатък в близките десетилетия”, защото “софтуерът изяжда света”. 

Mike Novogratz, CEO на Digital Galaxy, бе изненадан от становището на Dimon също. “Толкова странно за човек, който е свършил брилянтна работа за гигантска банка”.

Въпреки мнението на Dimon, клиентите на банката искат да имат крипто експозиции и JP Morgan вече предлага пет крипто-свързани продукта.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога