Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.08

Добро утро! След почивните дни нека разгледаме какво се случи в крипто сферата през уикенда.

Доминация на Биткойн: 43%

Цена на Биткойн: $46 339

Обем търговия за последните 24 часа = $122 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 72 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2T -1.47%
Пазарна Капитализация на Биткойн 873B -2.13%
Пазарна Капитализация на Етериум 375B -2.63%
Пазарна Капитализация на DeFi 108B 37.98%

 

Добивът на Биткойн с 7.3% по-труден

В края на миналата седмица трудността на криптовалутата се увеличи, правейки изминуването на всеки следващ блок по-трудно. Това е процес, който се случва след верификацията на всеки 2016 блок, което е веднъж на две седмици. Промяната на трудността е част от характеристиките на Биткойн. Чрез нея добивът му става по-труден при увеличаването на компютрите в мрежата и обратно.

В края на май трудността на добив се бе повишила с 21.53%, но малко след това (на 03 юли) добивът стана с 28% по-лесен. Причината бе излизането на голяма част от миньорите в Китай офлайн. 

След спада мрежата се възстановява - предходната корекция направи криптовалутата 6% по-трудна за добив, а последната - с 7.3%.

 

PolyNetwork уроците от хака

Както споменахме миналата седмица, PolyNetwork преживя хак, който стана и най-големия хак в крипто индустрията досега. Бяха откраднати криптовалути за $600 млн и се случиха някои доста странни неща.

Хакерът възнагради потребител на мрежата, като му изпрати около 13 Етъра. След това започна да връща открадната сума и отказа да приеме подкупа на екипа на Poly за $500 000.

Тази история ни накара да си вземем няколко поуки. На първо място, разбира се, идва въпросът със сигурността, която все още има решаващо значение и не е за подценяване. Дори самият извършител каза в едно от писмата си на блокчейна, че целта на заговора е била свързана със сигурността. На второ място видяхме как останалите проекти вземат мерки при наличие на проблем - Тетър блокира адреса на хакера. 

 

TikTok работи с децентрализираната платформа за музика Audius

Audius е децентрализирана платформа за музика, която ще е първата такава, партнираща с TikTok. С проекта всички артисти, които публикуват своите песни в Audius, ще могат да ги трансферират в TikTok, което може да се отрази положително и на тяхната аудитория, правейки ги по-разпознаваеми.

Според последния доклад на TikTok през октомври 2020 приложението има 732 милиона потребители.

Audius има над 100 000 артиста, част от които са Skrillex, Weezer, deadmau5, Diplo и  Mike Shinoda от Linkin Park.

 

Банката на Корея пуска дигитална валута чрез Samsung Galaxy 

Според репорт на The Korea Times от 8 август Централната банка на Корея ще пуска своя дигитална валута (CBDC) чрез Galaxy смартфоните.

Проектът има за цел да направи възможни разплащанията чрез мобилен телефон без наличието на интернет, както и изпращането на средствата до банков акаунт. 

Фаза 1 ще продължи до декември и ще оцени стабилността на технологията, а фаза 2, която ще продължи от януари до юни, ще въведе практики за дигиталната валута.

Ако проектът се случи, то Южна Корея ще бъде една от първите държави, предоставящи плащането с дигитална валута чрез услуги като Apple Pay и Google Pay.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога