Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 24.08

В началото на седмицата нека разгледаме кои са най-важните новини от последните дни.

Доминация на Биткойн: 43%

Цена на Биткойн: $49 485

Обем търговия за последните 24 часа = $113 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 79 Extreme Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.15T -0.36%
Пазарна Капитализация на Биткойн 931B -1.71%
Пазарна Капитализация на Етериум 392B -0.31%
Пазарна Капитализация на DeFi 122B -10.13%

 

Substack приема плащания с Биткойн чрез Lightning network

Платформата за нюслетър обяви, че ще приема Биткойн плащания чрез Lightning network. Компанията ще позволи на авторите си да получават крипто плащания за платените абонаменти, като към момента е възможно използването само на най-голямата по пазарна капитализация криптовалута, освен досегашните опции. 

От Substack споделиха, че към момента тази възможност ще е налична само за крипто нюслетърите, като идеята е вече част от броевете на Willy Woo - ‘The Bitcoin Forecast’ и Dan Held - ‘The Held Report’.

За целта компанията си сътрудничи с OpenNode, която извършва транзакциите на Lightning network. Въпреки това клиентите имат опцията да заплатят с Биткойн директно на блокчейна.

 

USDC трябва да бъде напълно обезпечен с кеш и краткосрочни държавни облигации

USDC трябва да бъде единствено и само обезпечен с кеш и краткосрочни държавни ценни книжа, съобщи Centre Consortium. Centre e бил основан от двете компании зад стейбълкойна - Circle и Coinbase. 

Стейбълкойните обикновено са в съотношение 1:1 с фиатна валута, но през юли Circle публикува свой репорт, в който паказа какво стои зад USDC. Според доклада, USDC e обезпечен на 61% с кеш и краткосрочни ценни книжа. 

USDC има пазарна капитализация от $27 млрд, което е почти наполовина от най-големия стейбълкойн Тетър ($65 млрд). Проблемите в докладите на Тетър определено имат положително влияние върху нагласите на другите стейбълкойни, изисквайки повече прецизност, което може би е и причината USDC да премине към напълно обезпечение от кеш и краткосрочни държавни облигации.

 

PayPal пуска крипто услуга в Англия

След като в края на миналата година разплащателният гигант даде възможност на своите клиенти в Америка да купуват, продават и държат криптовалути чрез платформата, тази възможност вече е налична и за потребителите на Острова.

Клиентите могат да избират от четирите най-известни криптовалути - Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Лайткойн. Те ще могат да закупят крипто дори за равностойност от £1 ($1.3) чрез сайта или мобилната версия. 

PayPal предлага същите криптовалути и на своите американски клиенти, като сподели, че работи по възможността за теглене на криптовалутите извън приложението.

 

Иран вдига временната забрана за крипто добива

През май Президент Hassan Rouhani постави временна забрана на добива на криптовалути в страната, поради недостига на електричество. В декларация на Iran Power Generation, Distribution and Transmission Company се казва, че Министерството на търговията и Министерството на индустрията ще се придържат към официалната дата за вдигане на забраната - 22 септември. 

Декларацията е публикувана на сайта на Financial Tribune.

Иран бе отговорна за 4.5% от световния хашрейт на Биткойн, според проучване на Cambridge University. 

 

Биткойн законът на Ел Салвадор няма да бъде задължителен - Президент Bukele

Биткойн законът в страната трябва да влезе в сила след две седмици - на 7 септември, като Президент Bukele съобщи, че използването на криптовалутата няма да бъде задължително за тези, които не желаят да го правят. От 7 септември всеки ще може да изтегли апликацията Chivo и да я използва, а за тези, които не желаят, това не е задължително. Chivo ще дава възможност за изпращане на Биткойн без комисионна. Приложението също ще предоставя информация до клиентите как да депозират и изтеглят средства.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога