Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 25.08

В сряда е време за дневната доза крипто новини.

Доминация на Биткойн: 43%

Цена на Биткойн: $48 232

Обем търговия за последните 24 часа = $115 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 73 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.06B -4.18%
Пазарна Капитализация на Биткойн 902B -2.59%
Пазарна Капитализация на Етериум 371B -4.28%
Пазарна Капитализация на DeFi 116B 17.37%

 

MicroStrategy е закупила още Биткойн

Компанията на Michael Saylor е направила поредната от много си поръчки на Биткойн. Този път MicroStrategy е закупила 3 907 койна. Според формата 8-К, която бизнесът е подал към SEC, компанията е направила покупката за $45 294 средна цена на Биткойн. С тази последна към момент поръчка софтуерната фирма има общо 108,992 Биткойна, които са коствали на компанията $2.9 млрд, но имат стойност от $5.2 млрд при сегашните цени.

 

Paxos променя името на своя стейбълкойн

Компанията за блокчейн инфраструктура Paxos е решила да промени името на своя стейбълкойн от "Paxos Standard' на "Pax Dollar". Символът на токена ще е USDP. Според екипа на компанията това ще даде по-голяма разпознаваемост на криптовалутата сред другите стейбълкойни, като ще показва и че валутата е обезщетение от USD. 

Новината идва в момент, в който и други стейбъли започват да правят промени относно своята политика. Доминацията на USDT все още е налице, но последните доклади на компанията зад Тетър показаха много малко количество на позиции в кеш и парични еквиваленти, спрямо останалите стейбъли. В последния си репорт USDC сподели, че е обезщетен с кеш на 61%. В понеделник обаче организацията зад USDC предприе политика валутата да бъде напълно обезпечена с кеш и краткосрочни държавни ценни книжа.

 

Британците скиптични по дигиталната валута на Британската банка

Британската публика изглежда не е особено заинтересована от дигиталната валута на Централната банка на Англия. Според проучване, направено между 2 500 граждани, 24% очакват, че такава валута ще има позитивно влияние на обществото, но процентът на негативно настроените е 30%. 

73% описват като най-голям риск евентуалната кибератака, 70% се притесняват от потенциалната загуба на поверителността на плащанията, а 66% са разтревожени от възможността Правителството да вземе средства от портфейлите им.

 

Poly Network ще върне парите на тези, загубили ги по време на хака за $610 млн

В последствие на най-голямата крипто атака досега, Poly Network ще започне връщането на парите, които бяха откраднати. Хакерът вече върна голяма част от откраднатото, а член на екипа потвърди, че атакуващият е дал ключовете за портфейла, съдържащ останалата сума от $141 млн в крипто. Единствените средства, които остават невърнати, са $33 млн Тетър, които бяха замразени от компанията зад стейбълкойна. От екипа на Poly контактуват с Тетър по премахването на забраната. 

Хакът на Poly Network е най-големият досега, като извършителят каза, че го е направил за забавление, но и да даде урок на всички, използващи мрежата.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога