Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.04

Празниците набързо отминаха. Въпреки това не забравяй, че нашата Великденска промоция е валидна до края на април! Побързай и вземи кошниците с награди! 

Доминация на Биткойн: 41.35%

Цена на Биткойн: $40 615

Обем търговия за последните 24 часа = $94 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.87T 5.61%
Пазарна Капитализация на Биткойн 772B 5.54%
Пазарна Капитализация на Етериум 362B 6.82%
Пазарна Капитализация на DeFi 135B 18.77%

Twitter - собственост на Elon Musk

Следпразнично започваме с една ултра гранде новина! Феноменален обрат на събитията след като Бордът на директорите на Twitter прие предложението на господин Musk да купи компанията. 

Така от публична, социалната платформа ще стане отново частна компания. Сделката в за скромните $44 млрд, като акциите на всички акционери, в това число и Jack Dorsey, ще бъдат изкупени на цена от $54.20.

Според пресата акциите на Twitter са се повишили с 38% от началото на месеца, когато Musk обяви плановете си да вземе участие е бизнеса. Първоначално той закупи 9.2% от пакета акции, които го направиха най-големия акционер.

Малко след това обаче той прецени, че най-доброто бъдеще пред Twitter е ако тя стане частна компания. Така той отправи оферта към Борда, която бе отхвърлена. 

Но явно Великденското му желание се е сбъднало и сега Elon ще стане собственик на социалната мрежа, средище на всички крипто фенове. 

Той сподели за някои от плановете си - бутон за корекция на пост и публикуване на кода, но какво още ни очаква е въпрос на броени дни. 

 

Dogecoin излита с над 30%

Знаем за комбината Elon Musk и Dogecoin. И ако някой си е мислиш, че фактът за последното придобиване на Musk няма да повлияе на която и да е криптовалута - дълбоко се е лъгал. 

Любимата криптовалута на милиардера скочи с над 30% за последното денонощие. В момента DOGE стои на цена от $0.16. Това е далеч от възхода до $0.70, но все пак е феноменален ръст за денонощие. 

 

Instagram акаунтът на Bored Ape Yacht Club хакнат, откраднати $2.8 млн в NFT

Макар да си говорим за прозрачност, винаги трябва да сме нащрек. Instagram акаунтът на всеизвестната NFT колекция Bored Ape Yacht Club е бил хакнат, като са откраднати NFT творби за над $2.8 млн. 

Хакерите са успели да вземат достъп до профила и да направят кампания за безплатна дигитална земя в предстоящата игра на колекцията Otherside. 

Кампанията е казвала, че независимо дали притежаваш NFT от колекцията, ще получиш airdrop. По-конкретно са откраднати 4 Bored Ape Yacht Club NFTта, 7 Mutant Ape Yacht Club NFTта, 3 Bored Ape Kennel Club NFTта и други.

 

Градът Fort Worth да добива Биткойн

Тексас се утвърждава като крипто център, особено що се отнася за добив на крипто. 

Сега Съветът на града Fort Worth ще гласува дали да започне да добива Биткойн. Очаква се гласуването да се проведе днес. Ако законопроектът бъде одобрен, градът ще предприеме шестмесечна програма за добиване на криптовалутата със съоръжения, дарени от Texas Blockchain Council. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога