Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 26.08

В последните дни на тази работна седмица крипто пазарът продължава да държи пазарна капиталзация от над $2Т. Какви обаче са новините, довели до това?

Доминация на Биткойн: 43%

 Цена на Биткойн: $47 751

Обем търговия за последните 24 часа = $115 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 75 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.05T -0.55%
Пазарна Капитализация на Биткойн 901B -0.91%
Пазарна Капитализация на Етериум 370B -1.18%
Пазарна Капитализация на DeFi 113B -10.43%

 

Бизнесите за управление на активи и компаниите притежават 5% от предлагането на Биткойн 

Нараства количеството Биткойн, държано от компаниите. Според Buy Bitcoin Worldwide 816,379 Биткойна, които имат равностойност около $40 млрд, са държани от 14 компании за управление на активи и бизнеси с Биткойн фондове. Това е 4% от предлагането на криптовалутата.

Grayscale Bitcoin Trust отговаря за количеството от 3% от предлагането със своите 654,600 койна, XBT Provider притежава 0.23% от предлагането, а останалите 12 компании имат 0.54%.

Buy Bitcoin Worldwide също следи и 34 публични компании, имащи Биткойн в баланса си, като те имат 1% от предлагането. Водещата позиция заема MicroStrategy, която наскоро направи още една поръчка за 3 907 Биткойна. Компанията има 108,992 Биткойна. На второ място е Tesla с 42,902 койна. 

Частните фирми също държат крипто - за по-голяма конкретност 0.83% от предлагането на Биткойн. По-голямата част от (около 80%) се държи от Block.One.

 

Анализатори предричат, че SEC ще одобри Биткойн фючърс ETF през октомври

Според Bloomberg ETF анализаторите, SEC ще одобри Биткойн фючърс ETF през октомври тази година. Анализаторите Eric Balchunas и James Seyffart издадоха писмо във вторник, според което изтеглянето на молбите на VanEck и ProShares за Етър фючърс ETF, ще накара SEC да приоритизира Биткойн фючърс ETF-а.

„Бързото оттегляне на предложенията за фючърс Етериум ETFи на VanEck и ProShares е добър знак за потенциален Биткойн фючърс ETF, като се има предвид, че SEC позволи на подаващите да останат активни. Стартирането може да дойде още през октомври и ние вярваме, че SEC трябва да разреши няколко наведнъж, за да избегне предимството на първия, получил одобрение“, казаха анализаторите.

 

Проучване: един от десет инвестира в крипто

Крипто адаптацията продължава с бърза скорост не само сред институциите, а разбира се и сред малките инвеститори. Според проучване на CNBC и компанията Momentive, направено между 5 530 американци, един на всеки десет инвестира в криптовалути.

60% от инвестиращите вярват в потенциала за дългосрочен растеж на индустрията, 44% се надяват за висок ръст в краткосрочен план. Една трета от допитаните - 33% - са увлечени от леснотата на търгуването, като 26% са били привлечени от идеята за търгуване.

В допълнение по-голямата част от инвеститорите - 44% - споделят, че не знаят къде ще е Биткойн до края на 2021, докато 21% смятат, че криптовалутата ще стои на по-висока цена от сегашната.

 

Крипто борсата Kraken в търсене на нов лиценз в ЕС, след Брекзит

Kraken, втората най-голяма крипто борса в САЩ по обем търговия, е в комуникации с райони в Европа за получаване на лиценз. Към момента борсата получава достъпа си до евро клиентите си чрез лиценз пред Financial Conduct Authority (FCA). След излизането на Великобритания от Европейския съюз обаче, Kraken трябва да бъде лицензирана в някоя от другите евро членки, за да покрива изискванията на Fifth Anti-Money Laundering Directive. 

Според CEO-то Jesse Powell, борсата иска да влезе на европейския пазар до края на тази година, като сред потенциалните страни за лиценз са Млата, Люксембург и Ирландия.  



Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога