Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.08

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 27.08

Добро утро в петък, последният ден от работната седмица, но не и за крипто индустрията.

 

Доминация на Биткойн: 44%

Цена на Биткойн: $47 055

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 71 Greed

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2T -2.54%
Пазарна Капитализация на Биткойн 882B -1.65%
Пазарна Капитализация на Етериум 364B -1.4%
Пазарна Капитализация на DeFi 109B 1.79%

 

Morgan Stanley купува акции от Биткойн Тръста на Grayscale за $240 млн

Според последния си доклад представен пред SEC, Morgan Stanley е закупила 6.5 млн акции z на Биткойн Тръста на Grayscale. Към момента на писане цената за акция е $37.82, което означава, че равностойността на акциите е $240 млн. Тази инвестиция ще направи банката втория по големина притежател на част от Тръста, след ARK Invest на Cathie Wood.

Докато голяма част от Биткойн Тръста е държана от хедж фондове и компании за управление на активи, изглежда инвестиционните банки също надават ухо към Тръста. Преди няколко месеца Morgan Stanley отново направи Биткойн поръчка за 28 000 акции от фонда. 

Биткойн Тръста на Grayscale дава възможност за институциите, които желаят да имат експозиция в криптовалутата, но в същото време не желаят реално да менажират частните ключове за нея. Тръстът закупува определено количество Биткойн и издава акции, които са обезпечени с дигиталния актив, и могат да бъдат търгувани на финансовия пазар.

Инвеститорите имат период на заключване от 6 месеца, в който не могат да търгуват закупените акции, и годишна такса поддръжка на инвестицията от 2%. 

 

Poly Network потвърди, че всички откраднати активи са възстановени

Най-голямата крипто атака има положителен край за всички потърпевши. Poly Network, която претърпя хак от $610 млн на 10 август, потвърди успешното възстановяване на средствата.

След хака, извършителят започна да връща криптовалутите постепенно. Преди няколко дни хакерът даде ключа за портфейла, в който бе последнатата част, иззета от хака. В нея имаше и Тетър, но компанията зад стейбълкойна бе поставила рестрикции на портфейла на хакера. От екипа на Poly Network споделиха, че работят с Тетър по отстраняване на забрана и вече тя е факт. 

 

FTX дава $120 млн на наскоро хакнатата крипто борса Liquid Global

Японската крипто борса Liquid Global, която бе хакната миналата седмица, получи $120 млн от FTX Trading.

В изявление хакнатата компания сподели, че тези средства ще укрепят позицията на Liquid и ще осигурят критична ликвидност. 

През миналата седмица топлият портфейл (hot wallet) на японската компания бе компрометиран, като бяха отнети криптовалути за $85 млн, сред които Биткойн, Етериум и Рипъл. Спроде фирмата Elliptic обаче, хакът е бил за по-голяма сума - $97 млн. Това включва Етериум базирани токени за $45 млн, които след това са били обърнати в Етериум чрез Uniswap и SushiSwap. След това хакерът ползвал Tornado Cash за да разбърка транзакциите и премахне следите. 

От Liquid потвърдиха, че клиентите няма да пострадат от откраднатото, както и че личната им информация не е изтекла.

 

FCA сподели, че Binance Markets Limited е отказал да предостави информация до регулатора

Преди време британският финансов регулатор FCA излезе със становище, което се отнасяше до дъщерното дружество на крипто борсата Binance Markets Limited. Причината - дружеството не е лицензирано да предоставя дейност. Това даде начало на широк набор от изказвания от други регулатори по света - Италия, Германия, Каймановите острови и Япония.

Тази седмица FCA сподели, че Binance е отказала да съдейства по отношение на бизнеса и заключи, че Binance Markets Limited „не може да бъде ефективно контролиран“. 

Регулаторът добави, че Binance e отказала да сподели пътищата, по които британските клиенти могат да поръчват продукти, както и да даде детайли как е организирана Групата от дружества. 

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога