Регистрация

5 Причини да очакваме скок в цената на ETH и Крипто произхода на живота

5 Причини да очакваме скок в цената на ETH и Крипто произхода на живота

Здравейте, приятели!

В днешното издание отново сме ви приготвили доза горещи новини. Ще разгледаме 5 причини, поради които се очаква скок в цената на ETH и как полски учени използват крипто, за да открият произхода на живота. Без да губим повече време, нека започваме!

 

5 ПРИЧИНИ ETH ДА ПОСКЪПНЕ 

 

Нека започнем деня с някои факти:

 

Безспорно, от януари до май са най-силните месеци за ETH. Той регистрира двуцифрени печалби през всеки от тези месеци. Средните увеличения в цената варират от 13% до 31%. (Февруари е най-слаб, май е най-добър) Останалата част от годината (юни - декември) е по-непредвидима. С други думи… това е сезонът на покачване за Ethereum. Това е моментът, в който той постига най-големите си скокове.

Освен това, ETH тази година ще бъде на "стероиди". Ето защо:

 

Очаква се одобрението на ETH ETF-ите през идните месеци. И ако сме научили нещо от BTC ETF-ите, цената се покачва преди самото одобрение (т.е. очакването предизвика по-голям интерес от самото одобрение).

Очаква се и ъпгрейдът Dencun след няколко седмици. Това е първият голям ъпгрейд на Ethereum след "The Merge". ETH в обращение в централизираните борси е спаднал с ~12%. По-малко ETH в борсите = по-малко ETH, който може лесно да бъде купен. Restaking също е една от най-горещите теми в крипто. Това направи ETH много по-привлекателен за инвеститорите.

Всичко това може да подреди сцената за потенциално поскъпване на ETH скоро.

 

КРИПТО И ПРОИЗХОДЪТ НА ЖИВОТА 

 

Има един въпрос, който може да обърка всеки човек и инвеститор… Какъв е смисълът на живота?! А на крипто?! Е, днес имаме наистина интересен реален случай. Включва криптовалути, научни изследвания и произхода на живота. Е, нека разгледаме...

 

Изследователи в Полша се опитват да разгадаят най-голямата мистерия... Къде отиват всичките ни изгубени чорапи??! НЕ точно...

 

Какъв е произходът на живота?

За да отговорят на този въпрос, изследователите симулират „пребиотични реакции“ на суперкомпютри. Това е научен жаргон за анализиране на милиарди химически реакции. (Не, ментос и кола не са сред тях).

Целта: да се проследи обратно до оригиналните съединения, които са довели до живота, какъвто го познаваме. Звучи интересно, нали?

Е, има един голям проблем... суперкомпютрите са скъпи и трудни за достъп. Не може просто да влезете в Emag и да си купите един. Трябва да познавате някого, който познава някого, който знае нещо за това.

Решението: децентрализирана изчислителна мощ.

Тук на помощ идва Golem Network...

Потребителите с излишна изчислителна мощ могат да я отдават под наем на други хора в Golem. В замяна, те получават $$ (в този случай, GLM токени). Мислете за това като Airbnb за компютърни ресурси. Използвайки Golem, изследователите успяват да наемат 20,000 CPU ядра за симулация на 11B+ химически реакции. Най-добрата част? Само за ~$38,000. (Екипът оценява, че би струвало 2-3 пъти повече с традиционни Web2 облачни доставчици).

 

Така че следващия път, когато някой ви попита за какво се използва криптото, можете да кажете „за откриването на произхода на живота.“

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога