Регистрация

BRC-20: Всичко, което трябва да знаете за новия стандарт в блокчейна на биткойн

BRC-20: Всичко, което трябва да знаете за новия стандарт в блокчейна на биткойн

Получете отговори на всичките си въпроси в този кратък FAQ, в който ще разгледаме основните характеристики на BRC-20 токените върху Биткойн и тяхната роля в света на криптовалутите.

 

Какво представляват токените BRC-20?

 

Токените BRC-20 са експериментален стандарт за токени в блокчейна на Биткойн, създаден по модела на токените ERC-20 на Етериум. Те позволяват да бъдат създавани и изпращани заменяеми токени чрез протокола Ordinals. BRC-20 токените набраха популярност в криптоекосистемата, особено с възхода на мемекоините.

 

Кой създаде стандарта за токени BRC-20? 

 

Стандартът за токени BRC-20 беше създаден през март от анализатор на веригата, наречен Домо ("@domdata" в Twitter). Целта беше да се направи възможно издаването и прехвърлянето на заменими токени в блокчейна на Биткойн.

 

По какво се различават токените BRC-20 от токените ERC-20?

 

Въпреки че BRC-20 токените са моделирани по подобие на ERC-20 токените, има някои основни разлики:

 

BRC-20 токените са изградени върху блокчейна на Биткойн, докато ERC-20 токените са изградени върху блокчейна на Етериум.

Токените BRC-20 не използват смарт контракти, за разлика от токените ERC-20.

За да минтват и търгуват с BRC-20 токени, потребителите се нуждаят от биткойн портфейл, докато за ERC-20 токените е необходим портфейл в Етериум.

 

Как се разрасна пазарът на BRC-20 токени напоследък?

 

През последните месеци пазарът на токени BRC-20 отбеляза експлозивен растеж. За много кратко време пазарната капитализация на токените BRC-20 скочи до 928,44 млн. долара, като в обращение са над 13 530 токена.

 

Кои са популярните BRC-20 токени?

 

Някои популярни токени BRC-20 включват ordi, pepe, piza, meme и moon.

 

Кои са основните уолети при BRC-20 токените?

 

Unisat Wallet BRC-20 и Ordinals Wallet BRC-20 са два различни вида портфейли за криптовалути, които поддържат BRC-20 токени.

 

Unisat Wallet е портфейл с отворен код, който е  non-custodial.Той също така поддържа транзакции между веригите и позволява на потребителите да разменят токени директно през интерфейса на портфейла. Освен това Unisat Wallet позволява на потребителите да залагат криптовалута и да печелят награди за залагане.

 

От друга страна, Ordinals Wallet е проект, насочен към опростяване на използването на блокчейн технологията чрез създаване на удобен за потребителя портфейл. Това е портфейл, който не е натоварен с криптовалути и поддържа наблюдение на транзакциите, така че потребителите могат да преглеждат историята на транзакциите и баланса си. Ordinals Wallet също така позволява на потребителите да сменят мрежите на портфейлите и да превключват между различни криптовалути.

 

Мога ли да използвам BRC-20 токени в Етериум или други блокчейн вериги?

 

Токените BRC-20 са предназначени специално за биткойн блокчейна и не могат да се използват директно в Ethereum или други блокчейни. Възможно е обаче да се създадат мостове или cross-chain решения, които позволяват прехвърляне на стойност между различни блокчейн вериги.

 

Как мога да копая и търгувам с токени BRC-20?

 

За да копаете и търгувате с токени BRC-20, ще ви е необходим биткойн портфейл, съвместим със стандарта BRC-20. След като разполагате с подходящ портфейл, можете да следвате инструкциите на издателя на токена, за да изкопаете или закупите токени, а по-късно да ги търгувате на съвместими децентрализирани или централизирани борси.

 

Какви са бъдещите перспективи пред токените BRC-20?

 

Тъй като стандартът за токени BRC-20 е все още сравнително нов, бъдещите му перспективи са несигурни. Неотдавнашният бърз ръст на пазарната капитализация и обема на трансакциите показва силен интерес към токените BRC-20, особено в сектора на memecoin.

 

 

Устойчивостта и дългосрочното въздействие на BRC-20 токените върху криптоекосистемата обаче ще зависят от различни фактори, включително технологичния напредък, регулаторните промени и пазарните нагласи.

 

Как токените BRC-20 повлияха на екосистемата на биткойн?

 

Появата на токените BRC-20 оказа значително влияние върху екосистемата на биткойн:

 

Транзакциите с BRC-20 надхвърлиха стандартния брой транзакции с Биткойн, достигайки над 50% между 29 април и 2 май.

Таксите за транзакции в мрежата на Биткойн скочиха поради повишената активност на токените BRC-20, което генерира допълнителни приходи за миньорите.

 

Затова препоръчваме на всеки, който купува биткойн за малка сума в момента, да не използва опцията за изпращане към външен уолет, а да захрани уолета си в Altcoins.bg, докато ситуацията с размера на таксите не се нормализира. В определени ситуации размера на стандартна транзакция е достигна до над $50.

 

И все пак за всеки, който иска да се пробва в казиното, ето пълен наръчки как да си направите уолет.

 

https://twitter.com/Abrahamchase09/status/1655473008990097410?s=20

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога