Регистрация

DeFi Доза

DeFi Доза

В DeFi всички вярваме в едно децентрализирано и прозрачно бъдеще и всичко изглежда твърде на мястото си в тази нова финансова система. В този брой взимаме нашата доза DeFi.

 

Обемът търговия на Децентрализираните борси на път да падне 

Децентрализираните крипто борси (DEX) са една от най-успешните истории на DeFi. Те с лекота подминаха своите съперници - централизираните борси (CEX), но изглежда нещата търпят обратен ход. 

Според доклад на Chainalysis DEX отговарят за 55% от пазара, като са трансферирали 80% от транзакциите през юни 2021. Общият обем на DEX търговията е бил $240В, като в момента е около $100В.

Ако трендът продължи е възможно CEX да изпреварят DEX по обема на извършени транзакции, макар че към момента DEX запазват водещата позиция. С навлизането на продукти като този на Robinhood за мобилен достъп до Uniswap, челната позиция на DEX ще се запази. 

Въпреки това едни от най-честите проблеми на децентрализираните борси си остават високите такси за транзакции и регулаторните въпроси. Ако те бъдат решени, възможността DEX да има още по-голям обем търговия от преди не е никак малка.

 

OpenSea дава старт на Seaport протокола - намалява таксите с 35%

Таксите за NFT транзакциите на Етериум са едно от най-неприятните неща за всеки в индустрията. С натоварването на мрежата видяхме такси от сорта на $800, но ето че OpenSea взима мерки в тази насока.

NFT компанията дава старт на Seaport протокола - умен договор, който ще разреши на 1.8М потребители да спестят средства от Етериум таксите. 

Чрез Seaport те ще могат да запазят 35% от таксите за себе си, казват от компанията. Новите акаунти няма да изискват т.н “setup fee”.

От OpenSea споредлиха, че очакват потребителите да спестят до $460М такси за година. 

Дали това ще даде още по-голям тласък на NFT търговията?

 

Екипът зад Goblintown се разкри

Въпреки трудния пазар, една NFT колекция бележеше възход - става дума за Goblintown. 

Вчера екипът зад проекта се саморазкри като Truth Labs - екипът зад Illumination Collective и The 187

От всички 1000 NFTта, които са запазени за разработващите проекта 900 ще бъдат раздадени на екипа през следващите 6 месеца. 50 ще бъдат задържани за екипа в бъдеще, а 50 за IlluminationDAO. 

След съобщението продажбите на двете колекции се повишиха. Illumination се търгува на 0.6 Етъра fooor price, като преди това беше 0.2, а The 187 на 12 Етъра floor price (преди това беше 5). 

Floor price-a на Goblintown обаче е спаднал на 3.05 Етъра - надолу с 14% за послените 24 часа. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога