Регистрация

Довиждане Ипей, Здравей SEPA! Важна актуализация за нашите потребители

Довиждане Ипей, Здравей SEPA! Важна актуализация за нашите потребители

Поради многото запитвания, искаме да ви информираме, че връщаме използването на Ипей като средство за плащане. Въпреки това, е важно да знаете, че за този метод на плащане ще бъдете таксувани 1.9% от сумата като такса за транзакцията. Като не го препоръчаме като метод на плащане при наличието на опцията за sepa трансфер, която е без такса, но все пак ако желаете, имате опцията да плащате отново през ипей.

 

Доста отдавна не сме писали такъв тип пост, но и не се е и налагало. Днес ще обявим едно негативно развитие в обстоятелствата около крипто в България, но и ще предоставим няколко нови решения, които пък в дългосрочен план са за добро и правят целия сектор независим.

Нека първо започнем с негативното. Най-големият ни партньор в приемане на крипто плащания в България - Ипей, предприеха според нас погрешен завой, в който решиха, че трябва да таксуват с 3% банковите плащания. Сами може да разберете, че това не е възможно, не е работещ вариант и няма как да го приемем. При наличието на все повече методи за евтина покупка на крипто, това прави услугата ни непродаваема и обезсмисля идеята за развитие на нашата платформа.

Затова днес обявяваме края на работата си с Ипей като доставчик на услугата за покупка на криптовалути чрез банков превод. Ще продължим да работим с тях за плащанията по 10-цифрен код на каса на Изипей.

Правим го с много голяма мъка, защото винаги са били страхотен партньор, с който сме се чувствали сигурни в това, което правим. Никога не са ни давали поводи да се притесняваме за средствата си и на нашите клиенти, помагали са ни с проверките на възможни измами, подкрепяли са ни в трудни моменти и са правили всичко възможно, за да затвърдим едно стабилно партньорство.

Дали от външни фактори или техни вътрешни планове, които все още не са ясни на никой, това партньорство трябва да бъде прекратено днес.

 

Вече имаме друг метод за получаване на банкови плащания в лева в България, но не можем да бъдем толкова сигурни в него, затова представяме няколко нови решения:

 

- SEPA превод в евро

SEPA превод означава буквално Single European Payments Area, тоест локални плащания в евро за всички страни от ЕС. Ако таксата за вътрешен превод в лева ви е 1 лв. през онлайн банкиране, цената за SEPA превод ще бъде също толкова, което е чудесно.

В началото на статията казахме, че вече трябва да бъдем независими от един партньор, затова предприехме радикалния ход да извадим почти целия си бизнес извън България. Вече имаме международен банков партньор, с който ще започнем да приемаме банковите плащания. Това разбира се ни поставя в много добра позиция и за международна експанзия, която вече е започнала с представянето ни в p2p маркета на Binance и благодарение на което имаме клиенти от всички страни в ЕС.

Независимостта идва от това, че освен този международен партньор, имаме и сметка при друг, с който можем да започнем веднага, ако условията станат неблагоприятни или ни притесни нещо в начина на обработване или подсигуряване на средствата ни и тези на нашите клиенти.

SEPA преводът е възможен от всяка българска банка, както и всяка банкова институция или дружество за електронни пари в рамките на ЕС. На някои места дори е кръстен "local payment", "bank transfer". Това е и предпочитаният метод за осъществяване на транзакции в рамките на Европа.

 

И да, може да пращате средства към нас от Revolut, Wise, както и всяко друго приложение. Да, и от всяка българска банка също може!

 

Друг етап в развитието ще бъде и представянето на картов акуайъринг, чрез който ще можем да приемаме плащания с карти за всички наши клиенти без това ниско ограничение в сумата, което ни предлагат от Сетъл. Това решение все още се разработва и ще бъде обявено много скоро.

SEPA преводът в евро вече е наличен като метод на плащане на сайта и молим всички да го използват като основна опция за покупка на криптовалути с банков превод.

Заради ограниченията на българските банки спрямо криптовалутите и търговията с тях, за момента това е единственият лесен и сигурен метод за всички, за да си гарантираме независимостта от местните недоразумения.

Важно е да отбележим, че всички други методи на плащане остават налични и ще продължат да работят нормално, както досега.

Ето и пълна инструкция как се прави SEPA превод в евро

 

 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога