Регистрация

Крипто задминава акциите

Крипто задминава акциите

Акции vs крипто активи. През последните седем дни главните криптовалути показват по-силни резултати, за разлика от акциите. S&P 500 и Nasdaq са спаднали с повече от 4%. В същото време Биткойн и Етериум са нагоре с 4.02% и 5.66% за последната седмица.

Вчера DXY - индексът, който показва силата на долара, спрямо най-големите валути - достигна най-високата си точка от 2001 насам. В резултат на това в момента еврото се търгува на 0.97 за долар.

Причината за този възход на долара са местните кризи в Европа (войната с Украйна) и Китай (кризата в банковия сектор), Япония (продължаване на политика по 0% лихви), Британия (спад във вярата в управлението), които карат местните валути да не са предпочитани от инвеститорите като пазител на стойност. Големите потоци, които прииждат към долара, покачват търсенето, а оттам и цената.

Въпреки сериозното затягане на колана от страна на ФЕД, доларът остава водеща и очевидно най-силната валута към момента. Високата инфлация в САЩ и изненадващите по-високи данни от последния месец карат инвеститорите да очакват четвъртото под ред повишение на лихвите със 75%. 

Altcoins.bg VIP Club - Ела на мястото, където ще намериш всичко в крипто само с няколко клика!

 

Крипто CEOта търсят нови поприща

През годината се случиха промени и в управляващите роли. 

Сам Трабуко (предишно CEO на Alameda Research) сe отказа от позицията, за да се наслади на живота на лодката си.

Докато Do Kwon (предишно CEO на  Terra) трябваше да се оттегли, защото причини колапса на империя за около $40 млрд. + в момента е издирван от близо 200 страни.

 

През миналата седмица листата имаше още 3 попълнения:

Джеси Пауъл (Kraken CEO) - поради прекаленото натоварване в крипто и желание да се фокусира над неща, които му носят повече щастие.

Алекс Машински (Celsius CEO) - защото докара Celsius до фалит.

Брет Харисън (FTX US CEO) - иска да се отдаде на своя нов крипто проект. Той сподели, че има една цел: да премахне бариерите и да развие адаптацията на сектора.

 

USDC ще е съпортван от още 5 блокчейна

Circle, компанията зад втория по пазарна капитализация стейбълкойн - USDC, сподели, че в началото на следващата година ще бъде съвместим с Arbitrum, Cosmos, NEAR, Optimism и Polkadot.

„Разширяването на многоверижната поддръжка за USDC отваря вратата за институции, борси, разработчици и други за иновации и по-лесен достъп до доверен и стабилен дигитален долар“, каза вицепрезидентът на Circle по продуктите Жоао Регинато в изявление по време на Circle Converge22. 

 

С този ход бизнесът ще продължи своето утвърждаване като един от най-добрите стейбълкойни.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога