Регистрация

Пазарната капитализация на крипто е под $1Т, Celsius добавя драма

Пазарната капитализация на крипто е под $1Т, Celsius добавя драма

Всяка една графа в крипто пазарът в момента свети в червено. Това ли е крипто зимата? Това ли са знаците, които ни показват, че влизаме в застой, а колко дълъг ще бъде той? Какво се случи със супер цикъла? 

Може би това са най-честите въпроси, които в момента върлуват в крипто Twitter.

Е, приятелчета, ще минем заедно и през това. 

Общата пазарна капитализация на пазарът на дигиталните активи стои на косъм от $1Т - $949В. Спадът е близо 200% спрямо най-високите нива от $3Т, които сме виждали през миналия ноември, когато Биткойн се търгуваше на $69 000. 

 

Както може би очаквате, всички топ криптовалути са спаднали с двуцифрени знаци - първата криптовалута се търгува на скромните $22 608, спад от 23% за последната седмица. 

 

Етериум също е потънал в кръв, макар успехите на следващите стъпки към преминаването към Етериум 2.0. С обща пазарна капитализация от $148В, Етър се търгува на цена от $1226. За капак крипто кит продаде огромно количество Етър чрез децентрализираната крипто борса Uniswap, което допълнително изпрати токена в спирала надолу. Китът е продал 65 000 токена, при това на по-ниска цена от пазарната, с което Етър сменяше ръце за $950 чрез Uniswap. Само няколко часа по-късно китът се завърна и изпрати 27 947 Етъра за продажба - отново на намалена цена. 

Всички останали криптовалути като Solana, Dogecoin, Tron, Avalanche също страдат от подобни загуби. 

 

Всичко обаче далеч не е приключило, защото платформата Celsius паузира тегленето на средства, което засили чувството за студ през лятото. Celsius е компания, която предлага високи лихви срещу депозиране на крипто. 

Причината за проблемът са “екстремните пазарни условия”, които са накарали компанията да се погрижи за “стабилизация на ликвидността”. Тази негативна новина веднага ескалира и се отрази на токена на бизнеса - CEL, който спадна с 70% в рамките на час. 

От цена в $0.68 сега токенът се търгува на $0.31, повишение от 63% за последние 24 часа.

 

Докъде ще стигне Celsius историята, ще бъде ли придобита от друга компания? Следи в нашия брой. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога