Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.04

Добро утро в събота! Готово ли е кафето, защото нашият сутрешен брой е!

Доминация на Биткойн: 40.97%

Цена на Биткойн: $46 544

Обем търговия за последните 24 часа = $123 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 52 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.16T 4.54%
Пазарна Капитализация на Биткойн 884B 3.80%
Пазарна Капитализация на Етериум 417B 6.63%
Пазарна Капитализация на DeFi 167B 0.76%

OpenSea разрешава на клиентите си да купуват NFT с кредитна карта

Ако нямаш известно количество крипто, с което да закупиш своето следващо NFT, то бъди спокоен. OpenSea вече разрешава купуването на дигитален арт чрез дебитна и кредитна карта или Apple Pay.

Ходът ще е партньорство с MoonPay, финтех компания, изграждащата инфраструктура за разплащане.

Възможността за закупуване на NFT с дебитна или кредитна карта ще отвори вратите за нови инвеститори и скъси дистанцията за инвестиции в дигитален арт. 

Това е втората голяма новина за OpenSea тази седмица. По-рано през последните няколко дни бизнесът сподели, че ще даде достъп за търгуване на Solana NFTта чрез платформата. Това бе дългоочакван момент за мнозина, поради ниските такси за транзакции на мрежата на Solana.

 

Американските крипто компании да регистрират инвестициите на клиентите си 

Компаниите, базирани в Америка, които предлагат услуга по пазене на криптовалути за клиентите, ще трябва да представят тези активи като пасиви и да предупредят инвеститорите за рисковете, каза SEC. 

Според институцията пазенето на ключове на други хора или организации “крие риск от несигурност”. 

“Има значително по-малко регулаторни изисквания, свързани с държането на крипто активи, отколкото при традиционните финансови актови”, казаха от SEC.

Според изказването на агенцията, компаниите, които ще подлежат на изискването, ще трябва да са публични. В такъв случай към момента списъкът е от Coinbase, Robinhood, PayPal и Block. 

 

ARK Invest с отказан Биткойн спот ETF

Още една новина, свързана с негативното мнение на SEC по въпроса крипто. Купчината с отказани молби за Биткойн спот ETF се повиши с още една, като този път новото попълнение е от ARK Invest и 21Shares. 

Молбата щеше да позволи търгуването на спот ETF на Chicago Board Options Exchange (Cboe), но изглежда, че това желание ще трябва да почака. 

Миналата седмица CEO-то на Grayscale открито заяви, че ще съди SEC, ако молбата за преминаване на Биткойн тръста към спот ETF не бъде одобрена. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога