Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.10

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.10

Добро утро в събота!

Доминация на Биткойн: 43.03%

Цена на Биткойн: $47 591

Обем търговия за последните 24 часа = $177.40 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 54 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.08T 8.22%
Пазарна Капитализация на Биткойн 896B 8.99%
Пазарна Капитализация на Етериум 385B 8.95%
Пазарна Капитализация на DeFi 127B 37%

Ел Салвадор: добивът на Биткойн с вулкани вече започна

Президентът на Ел Салвадор, Nayib Bukele написа в Twitter, че страната е изминувала своите първи $500 в Биткойн, като със сигурност ще се стреми да повиши това число. В последващото си съобщение Bukele твърди, че това е “официално първия Биткойн, добит чрез вулканична енергия”. По-рано тази седмица той сподели кратък клип, на който се вижда централа в горите и оборудване за добив на крипто. 

Това, което Президентът обещава е, че енергията е не само евтина, но и 100% чиста и 100% възобновяема и с 0 емисии. През тази година много организации критикуваха криптовалутата, поради количеството енергия, което използва. Използването на възобновяема енергия със сигурност ще даде преднина на Ел Салвадор и ще привлече вниманието на частни инвестиции.

 

MaimiCoin е събрал $8.6 млн към момента

MaimiCoin (MIA) e криптовалута на града, която бе стартирана от CityCoin през август тази година. Към момента тя е събрала $8.6 млн за града. 

Проектът дава възможност на всеки да инвестира в града, чрез закупуване или добив на токена. В замяна потребителите получават Биткойн или Stacks (STX) токени. 

Създаването на токена е част от политиката на кмета Francis Suarez към про-крипто политика. Тази година Биткойн конференцията се състоя в Маями.

Очаква се през следващата година MIA да събере около $60 млн, които ще бъдат 

използвани за финансиране на местни програми и други социални въпроси.

 

Тегленията на Robinhood и Binance са спаднали с над 50%

Според анализи на JP Morgan тегленията на апликацията на Robinhood е намаляла значително, което може да повлияе на цената на акциите на компанията. Те могат да получат спад от 20% допълни банката в доклад пред Bloomberg.

Аппът е изключително популярен сред младите инвеститори, но изглежда, че тегленията му са намалели с 78%, а активните потребители с 40%. Други известни крипто борси - Binance и Coinbase - споделят подобна участ с намаляване на тегленията от 50%. 

Robinhood стана публична през юли тази година, като при дебюта на акцията тя падна с 8% от $38 до $34.82.

 

SEC удължава срока за разглеждане на четири крипто ETF-а

SEC удължи срока на четири от компаниите, които са кандидатствали за крипто ETF. Това включва Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund (удължено до 8 декември), Kryptoin Bitcoin ETF (декември 24), WisdomTree Bitcoin Trust (декември 11) и Global X Bitcoin Trust (ноември 21).

Това са само част от компаниите, които са подали молба за Биткойн ETF. На бюрото на SEC стоят още дузини апликации. 

Докато регулаторът все още няма конкретно решение по въпроса, Канада вече е одобрила не само крипто ETF, а и мулти-крипто ETF, който дава експозиция до Биткойн и Етериум.




Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога