Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 05.02

Добро утро в първия от двата почивни дни от седмицата! Надяваме се сте взели добрата доза beauty сън, а с нея идва и зеления крипто пазар!

Доминация на Биткойн: 41.67%

Цена на Биткойн: $41 595

Обем търговия за последните 24 часа = $106 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 33 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.64T 9.20%
Пазарна Капитализация на Биткойн 788B 9.65%
Пазарна Капитализация на Етериум 362B 8.40%
Пазарна Капитализация на DeFi 113B 15.00%

 

Биткойн отново на нива от над $40 000

Каква по-хубава новина от това да видим крипто пазара в зелена светлина. След труден старт на годината Биткойн отново сменя ръце в нива от над $40 000. Пазарната капитализация на криптовалутата се е повишила с 9.70% за последните 24 часа. Въпреки червеният тренд в началото на януари, изглежда нещата започват да се нормализират.

Етериум, втората по популярност криптовалута, се търгува на цена от $3029 в момента на писане - повишение от 8.38% за последното денонощие.

Алткойните също праваят път нагоре и започват своя възход. Solana, проект, който цели да преодолее недостатъците на Етериум, се търгува на $117, което е повишение от над 11% за последните 24 часа. Polkadot също бележи забележителен ръст в нива от $22.25, нагоре с 15.44%. Меме койнът Dogecoin не остава назад. Криптовалутата се търгува на цена от $0.15, повишение от 7.20%.

 

Instagram забранява популярен NFT акаунт, в който участва Mark Cuban

Да искаш да градиш web 3, но и да се бориш с желанието си за централизация, са две доста трудни неща.

В сряда популярен и верифициран NFT акаунт в Instagram, който е имал 1.7 млн последователи, е станал обект на тред в Twitter. Тредът обвинява акаунта в постоянно постване на спонсорирано съдържание и промотиране на NFT колекции, без да се казва, че постовете са рекламни.

В сряда вечерта в Twitter Aaron Avruskin, който е съосновател на Leverage Game Media, обеща „незабавно да преустановят всички реклами“. Връзката с Cuban е, че той е част от Leverage Game Media и името му създава още по-голяма популярност.

В четвъртък Instagram е спряла NFT акаунтът, като го е обвинила в “многократни нарушения на нашите правила и няма да бъде възстановен“. 

Що се отнася до Cuban, в сайта на Leverage Game Media той е описан като съосновател. Въпреки това той написа, че е инвеститор в компанията и не я управлява. На другия ден името му бе премахнато от сайта.

Всичко на всичко може би проблемът трябва да бъде насочен към централизацията на Meta (Facebook) и как искат да градят web 3, но изглежда се страхуват от децентрализацията.

 

Nike съди StockX за неоторизирани NFT снимки на маратонки

Nike е повдигнала съдебен процес срещу StockX в Ню Йорк, като обвинява бизнеса в продажба на NFT снимки на маратонки на Nike.

През януари StockX, която препродава артикулите, е създала NFT колекция на име “Vault”. NFTтата са подобни на оригиналните маратонки и от StockX казват, че в бъдеще неодобрените модели ще бъдат заменени с оригинален артикул.

Смята се, че са продадени над 500 NFTта. 

Nike мисли, че с това са нарушени нейни права, като казва: “Тези несанкционирани продукти вероятно ще объркат потребителите, ще създадат фалшива връзка между тези продукти и Nike и ще разредят известните търговски марки на Nike.”

Nike също има планове да навлезе в NFT пространството. През декември бизнесът сподели придобиването на RTFKT Studios, с което да създаде NFTта на продуктите си.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога