Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.01

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 08.01

Добро утро в съботния ни брой с крипто новини!

Доминация на Биткойн: 38.99%

Цена на Биткойн: $41 975

Обем търговия за последните 24 часа = $109 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 10 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.99T -0.63%
Пазарна Капитализация на Биткойн 794B -0.40%
Пазарна Капитализация на Етериум 383B -0.48%
Пазарна Капитализация на DeFi 143B -18.41%

PayPal “изследва стейбълкойните”

От години блокчейн технологията е разглеждана като възможност, която ще намали разходите за транзакции. Но ето, че разплащателните гиганти гледат на крипто и с друго око.

PayPal работи над свой стейбълкойн, след като бе намерен част от код за "PayPal Coin". От компанията казаха, че това все още не е окончателната версия на проекта.

“Ние изследваме стейбълкойн” - каза  Jose Fernandez da Ponte, VP на Крипто и дигитални валути.

"Ако и когато продължим напред, ние, разбира се, ще работим в тясно сътрудничество със съответните регулатори." допълни той.

PayPal започна своята крипто адаптация след като пред 2020 даде на клиентите си да купуват и продават Биткойн и Етериум чрез платформата. По-късно дъщерната компания на PayPal - Venmo създаде услуга, наречена “checkout with crypto”.

 

Биткойн падна под $41 000

Несигурността в крипто пазара продължава да расте, след като най-голямата криптовалута по пазарна капитализация удари цена от $40 685 според CoinGecko.

В момента на писане цената на Биткойн е $42 144. Общата стойност на крипто пазара е под $2Т - $1.99Т.

Етериум, втората по популярност криптовалута, падна до $3 130, а в момента на писане цената е $3 229.

Причината за кървавата седмица в пазара е планът на ФЕД да води политика по намаляване на инфлацията. Във връзка с това се предвижда повишение на лихвените проценти и намаляване на изкупуването на облигации. Дали обаче ФЕД ще позволи пазарът да свети в червено за дълго?

Друга причина за спада са протестите в Казахстан. През седмицата интернетът в страната бе спрян, което създаде огромен проблем за миньорите на Биткойн. Казахстан е отговорна за 18% от глобалния хаш рейт, а спирането на интернета доведе до незабавен спад на работещите миньори.

 

Andreessen Horowitz с план за крипто регулации

След като Coinbase, FTX и Binance публикуваха своето мнение за крипто регулации, то беше ред на още някоя компания.

Този път следващ в листата е Andreessen Horowitz, VC компания, която упорито инвестира в крипто фирми и стартъпи.

Докладът носи дългото заглавие "How to Build a Better Internet: 10 Principles for World Leaders Shaping the Future of Web3". В него се говори за регулациите, които биха помогнали на сектора да продължи да се развива, както и ползи за правителството.

Andreessen Horowitz, позната още като a16z, мисли, че стейбълкойните трябва да бъдат “добре регулирани”. Това е тема, която чуваме от много време, и 2022 определено ще внесе прозрение по случая.

Идеи, залегнали в доклада, са също яснота по данъчното облагане и нашумелия Web 3.0. Регулации в сферата биха били от полза на a16z. Компанията е смятана за най-големия инвеститор в крипто игри и Web 3.0.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога