Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 12.02

Добро утро в събота! Готова е нашата телеграма с крипто новини, а кафето?

Доминация на Биткойн: 41.68%

 Цена на Биткойн: $42 326

Обем търговия за последните 24 часа = $58 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 44 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.98T -4.10%
Пазарна Капитализация на Биткойн 802B -2.85%
Пазарна Капитализация на Етериум 350B -5.62%
Пазарна Капитализация на DeFi 118B -24.83%

 

Крипто пазарът надолу, поради конфликта Русия-Украйна

Крипто и финансовият пазар са надолу след като инвеститорите бягат от рисковите си позиции в следствие на очакването Русия да влезе на украинска територия.

Биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, е надолу с 2.92% за последните 24 часа, като в момента на писане сменя ръце в цена от $42 146.

Това обаче е нищо в сравнение със спада на останалата част от пазара на алткойни. Етериум е надолу с 5.38% и е оценен от пазара на $2 920 към момента на публикация. Solana бележи спад от 10.86% и струва само $94.36. XRP също е надолу с 7% за последното денонощие - $0.76. Avalanche и Polkadot светят в червено с 8.90% и 8.09% респективно. 

Причината за спада е натрупването на военна сила от страна на Русия по границата с Украйна. Според Белия дом руските сили може да нахлуят в Украйна през следващите дни. В допълнение на това високите нива на инфлация от 7.5% за година карат инвеститорите да излязат от рисковите си позиции, към които спада и крипто.

 

Vitalik Buterin към Путин: инвазията на Украйна ще доведе вреди на човечеството

Напрежението в Украйна накара дори създателят на Етериум, Vitalik Buterin, да сподели своето мнение в Twitter. Buterin е роден в руско емигрантско семейство, но всички негови постове в социалните медии са на английски. Въпреки това вчера той използва своя майчин език, за да сподели, че инвазията в Украйна ще доведе до тежки последици за човечеството. Vitalik добави, че изборът за избягване на война е изцяло в ръцете на Путин и Кремъл.

Това не е първият път, в който създателят на Етър има интеракции с руския президент. През 2017 той имаше среща с Путин, на която представи ползите от блокчейна на Етериум.

 

Говорител на Централната банка на Индия: крипто е “голяма заплаха” за финансовата стабилност

Продължаваме с още една страна, която има ту позитивен, ту негативен тон по крипто въпроса. Миналата година Централната банка на Индия постоянно говореше за забрана на сектора и макар че всичко утихна за известно време, изглежда ЦБ още не е закопала томахавките.

Говорител на ЦБ, Shaktikanta Das, каза, че частните криптовалути “са голяма заплаха за нашата макроикономическа стабилност и финансова стабилност". Той добави “имайте предвид, че криптовалутите нямат основна стойност”.

Коментарите идват седмица след като финансовият министър на Индия, Nirmala Sitharaman, обяви предложение за 30% данък на крипто активите. В допълнение инвеститорите няма да имат възможността да приспадат загубите си при данъчното отчитане на печалбата.

Въпреки негативното отношение към частните криптовалути, Индия планира създаването на своя дигитална валута - дигитална рупа. Очаква се тя да бъде налична през следващата финансова година.

 

FTX US ще предлага и акции

FTX US наскоро получи финансиране от $400 млн и компанията има оценка от $8 млрд. Сега обаче американският клон на крипто борсата FTX предвижда да разшири продуктите си и продава и акции. Целта е потребителите да инвестират и държат своите активи на едно място, в една платформа, вместо да използват различни апликации. 

 

Меме на деня!

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога