Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.02

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 17.02

Добро утро в предпоследния ден от седмицата! Излежда метавърса започва да се развива с още по-голяма сила, ето защо!

Доминация на Биткойн: 42.12%

Цена на Биткойн: $43 768

Обем търговия за последните 24 часа = $72 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 52 Neutral

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.97T -0.78%
Пазарна Капитализация на Биткойн 830B -0.57%
Пазарна Капитализация на Етериум 396B -1.36%
Пазарна Капитализация на DeFi 131B 3.40%

 

JP Morgan става първата банка, която отваря пространство в метавърс

JP Morgan сподели, че е отворила салон в платформата за децентрализирана земя Decentraland. С това банката става първата финансова институция, която прекрачва метавърс и предлага своите услуги в Web 3. 

Името на мястото е Onyx Lounge и посетителите са приветствани от скитащ тигър, както и плаващ портрет на CEO-то на банката и известен крипто скептик Jamie Dimon.

„Метавселената вероятно ще проникне във всеки сектор по някакъв начин през следващите години, като пазарната възможност се оценява на над 1 трилион долара (880 милиарда евро) годишни приходи“, се казва в доклад, публикуван от банката.

В резултат на това цената на мета токените като LAND и Axie Infinity се повиши.

Репортът също говори за инвазията на Walmart, Nike и Adidas в мета спейса и как пред големите корпорации стои въпроса за тяхната мета стратегия.

 

Charlie Munger все още е против крипто

По време на сесия от въпроси пред Daily Journal, Charlie Munger продължи да криптикува крипто сектора. 

Когато бе попитан за криптовалутите, той не сдържа своето мнение е каза: “със сигурност не съм инвестирал в криптовалута. Гордея се с факта, че я избягвах. Това е като някаква венерична болест“.

Munger сподели, че не харесва Биткойн, защото според него го ​​използват изнудвачи, похитители, укриващите данъци и терористи. Той допълни, че САЩ е трябвало да забрани индустрията, точно както направи Китай.

Munger е на 98 години и е заместник-председател на Berkshire Hathaway, мултинационалния конгломерат, управляван от известния бизнес магнат и също крипто критик Warren Buffett.

 

Крипто музиката на AUDIUS преминава от Етериум на Solana

Платформата за музика Audius оригинално бе построена на Етериум, но цели да се прехвърли на блокчейна на Solana, за да срещне нарастващото търсене. Вчера компанията обяви, че пуска мост, който ще прехвърли токините от блокчейна на Етериум на Solana.

Вече всеки, който притежава AUDIUS токени, може да използва Wormhole’s Portal, за да ги прехвърли. Мостът позволява токени от един чейн да се превърнат в “wrap” токени и съответно да бъдат прехвърлени на друг чейн.

Според компанията това е важна стъпка за разрастването на блокчейна на Solana. Говорител на Audius сподели, че той е „евтин, по-бърз и по-съобразен с околната среда блокчейн“ и ще помогне на фирмата да ускори достъпа на потребителите в екосистемата на Web3.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога