Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.07

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 20.07

Добро утро! Макар че е вторник, за мнозина спомените от уикенда може би изглеждат като част от далечното минало. Въпреки това е време да си набавим дневната доза от крипто новини.

Доминация на Биткойн: 47%

 Цена на Биткойн: $29 710, -6.63%

Обем търговия за последните 24 часа = $65 млрд

🚨 Fear and Greed Index: 

19 Extreme Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.20T -7.35%
Пазарна Капитализация на Биткойн 557B -6.62%
Пазарна Капитализация на Етериум 205B -8.03%
Пазарна Капитализация на DeFi 55B 24.23%

 

ARK Invest закупи акции на Square за $54М

Cathie Wood реши да разшири своето портфолио като добави в него акции на разплащателната компания Square. Инвестицията е на стойност $53.7М. Покупката е направена през два от шестте активно менажирани фонда на ARK -  ARK Innovation ETF и ARK Next Generation Internet ETF. Square предлага както разплащателни услуги, така и закупуване на крипто, но и държи Биткойн в баланса си.

Ходът на Wood идва само няколко дни след като CEO-то на Square Jack Dorsey съобщи, че компанията ще разработва DeFi над Биткойн

 

Janet Yellen: трябва да “действаме бързо” по регулациите на стейбълкойните

Както споменахме в предходния брой, в понеделник бе насрочена среща на едни от най-важните финансови политици в САЩ - Janet Yellen (Treasury), Jerome Powell (ФЕД), Gary Gensler (SEC) и други. Темата бе бъдещето на стейбълкойните и групата стигна до решението, че трябва да действат бързо при изготвянето на регулации на крипто сектора. 

Трите най-големи стейбълкойна, зад които стои долара, общо имат пазарна капитализация от над $100В, според данни на CoinGecko. Това са Тетър, USDC и Binance USD. Тяхната нарастваща известност е достатъчен мотив за притеснението на регулаторите.

 

Биткойн сенатор иска атлетите на САЩ да не ползват дигиталния юан по време на зимните олимпийски игри в Beijing

В отворено писмо към Американския олимпийски и параолимпийски комитет, сенатор Lummis поиска американските състезатели да не ползват дигиталния юан на Китай по време на Зимната олимпиадата 2022. Според доклада “дигиталният" юан може да бъде използван за наблюдение на китайските граждани и тези, посещаващи Китай”.

Китайският дигитален юан е първият реализиран проект по дигитална валута на Централните банки на световно ниво. Според мнозина обаче, той може да служи за наблюдения над плащанията от страна на китайските власти.

 

“Огромно мнозинство” от институциите да притежават крипто до 2026: Fidelity

Проучване на финансовата компания Fidelity казва, че 70% от институционалните инвеститори имат намерение да закупят или инвестират в дигитални активи в близкото бъдеще. 90% от тях имат намерение да го направят до края на 2026. В проучването са участвали 1,100 компании от САЩ, Европа и Азия. Данните показват, че бизнесите от Азия са значително по-заинтересовани от крипто сферата в сравнение с останалите.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога