Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 23.03

Добро утро в сряда! 

Доминация на Биткойн: 41.92%

Цена на Биткойн: $42 170

Обем търговия за последните 24 часа = $87 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 31 Fear 

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 1.91T -0.19%
Пазарна Капитализация на Биткойн 800B -0.31%
Пазарна Капитализация на Етериум 354B -1.33%
Пазарна Капитализация на DeFi 141B -12.00%

Британски регулатор с рестрикции на крипто рекламите 

Органът, който следи рекламните кампании в Англия, е тръгнал по петите на крипто рекламите. По-рано тази седмица Advertising Standards Authority (ASA) е издал писмо до 50 крипто компании, в което говори за нови правила, влизащи в сила от 2 май. 

Правилата имат за цел да предпазят крайния потребител от т.н FOMO (fear of missing out). Крипто бизнесите ще трябва да дават информация за високия риск от волатилност на инвестициите в сектора. 

ASA казва, че ще сътрудничи и с финансовия орган FCA, за да се подсигури в цялостното изпълнение на новите разпоредби. Преди две седмици британският парламент въведе нови указания, според които всяка крипто реклама ще трябва да бъде одобрена от FCA или Prudential Regulation Authority (PRA). 

 

Ел Салвадор отлага Биткойн облигациите заради волатилния пазар 

Финансовият министър на Ел Салвадор Alejandro Zelaya съобщи, че към момента страната няма да издава дългоочакваните Биткойн облигации. Причината за решението е волатилността на пазара. 

Планът беше правителството да издаде $1 млрд в инвестиционни облигации в периода от 15-20 март. $500 млн от тях щяха да бъдат използвани за закупуване на Биткойн, а останалите $500 млн - за майнинг оборудване. Известните още като “volcano bonds” ще се държат от инвеститорите поне 5 години, като през това време ще бъде изплащан дивидент от продавания на определени етапи Биткойн

Според Zelaya ситуацията в Украйна е една от причините за волатилния пазар. Въпреки това той се надява Салвадор да осъществи плана си през следващите месеци. 

 

Grayscale създава инвестиционен фонд с Solana, Avalanche, Cardano

Мениджърът на крипто активи Grayscale допълва листата от инвестиционни продукти с нови токени. 

Grayscale Smart Contract Platform ex Ethereum fund (GSCPxE) ще дава на инвеститорите да залагат на бъдещето на едни от най-големите мрежи за умни договори. Фондът включва токените Cardano, Solana, Avalanche, Polkadot, Polygon, Algorand и Stellar

Cardano и Solana отговарят за 48% от фонда, докато Avalanche и Polkadot за 32%. Около 10% са алокирани в Polygon. Algorand и Steller имат общо 8%. 

CEO-то на компанията Michael Sonnenshein сподели, че фондът е създаден, за да срещне нуждите на инвеститорите от диверсификация в крипто пазара. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога