Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.03

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.03

Добро утро, крипто фенове! 

Доминация на Биткойн: 42.02%

Цена на Биткойн: $47 650

Обем търговия за последните 24 часа = $121 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 56 Greed

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.15T 1.95%
Пазарна Капитализация на Биткойн 905B 1.43%
Пазарна Капитализация на Етериум 409B 2.87%
Пазарна Капитализация на DeFi 158B 30.00%

Крипто ъпдейт 

През миналата седмица криптовалутите не само се задържаха на нивото, достигнато от предходните седмици. Много от тях натрупаха значителни печалби, които продължават да растат и към момента. 

Общата пазарна капитализация на пазара премина границата от $2Т, като в момента на писане е $2.15Т. 

Биткойн бележи ръст от 12.68% за последните седем дни, като сменя ръце в $47 572. Разбира се зеленият тренд се отрази положително и на Етериум. Етър не само премина границата от $3 000, а е на път да покори върха от $3 500.

Сред топ печелившите представители е Cardano. ADA се повиши с нескромните 30% за последните седем дни, като се търгува на цена от $1.22. Solana също не остава назад - повишение в цената от 22.44% за последната седмица. 

 

А сега е време за NFT новина. 

Да продадеш Bored Ape NFT за $115

Бумът на NFT ни накара да видим продажби на творби за крупни суми. Bored Ape Yacht Club се превърна в една от най-високооценяваните колекции, но вчерашната случка определено бе изненадваща за цялото NFT общество. 

Собственикът на Bored Ape #835 е продал творбата за 115 DAI. И понеже DAI е стейбълкойн, това означава, че предишният собственик е получил $115 в своя портфейл. Но проектът е един от най-нашумелите в индустрията, най-евтината творба на колекцияа струва 107.7 Етъра, което е над $360 000.

Това обаче не е единствената странна продажба на лицето. Той е продал и Mutant Ape Yacht Club #11670 за 25 DAI ($25). Отново далеч под минималната цена от 22.8 Етъра. 

Докато за едни това е странна грешка, за други продажбата е част от план за намаляване на данъчните задължения на продавача. Всичко на всичко обаче някой е успял да се възползва от огромната разпродажба. 

 

Grayscale да съди SEC

Епопеята за Биткойн спот ETF-a продължава и изглежда, че мениджърът на крипто активи Grayscale пророни първата сълза. Биткойн фондът на компанията има над $28.5 млрд в активи за управление, но иска промяна на насоката си в Биткойн ETF. 

Знаем, че процесът е свързан с подаване на апликация пред SEC, която обаче упорито отказва да одобри подобен финансов инструмент. Макар да има време преди провъзгласяването на присъдата за Grayscale - на 5 юли - то CEOто на компанията предприема отбранителна позиция ог сега. Michael Sonnenshein каза, че ще съди SEC, ако агенцията не одобри молбата. “Това е единствената опция на масата” - каза той по време на интервю за Bloomberg. 

Главната причина за желанието е, че акциите на Биткойн фонда на Grayscale се търгуват на дискаунт от 26%. Това означава, че една Биткойн свързана акция е 26% по-евтина от цената на Биткойн. Фактът не е очарователен за всички компании, инвестирали във фонда на ранен етап, когато цената на акциите е била скъпа. Преминаването към ETF ще осигури връзка между цената на акциите и криптовалутата и стабилизира положението. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога