Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 29.12

Добро утро в деня след коледните празници, но се задава още една вълна от емоции - Нова година! 

А сега нека направим бърз обзор на крипто новините.

Доминация на Биткойн: 40.20%

 Цена на Биткойн: $47 735

Обем търговия за последните 24 часа = $94 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 27 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.25T -3.36%
Пазарна Капитализация на Биткойн 902B -3.44%
Пазарна Капитализация на Етериум 451B -3.35%
Пазарна Капитализация на DeFi 155B -3.24%

Биткойн, Етериум и метавърс токените надолу след коледното рали

С идването на Дядо Коледа крипто пазарът видя зелено рали, като Биткойн достигна цена от $52 000, а целият крипто пазар $2.5Т.

Тази седмица обаче коледното чудо изчезна, като крипто пазараът загуби до 6% от своята оценка.

Според CoinMarketCap Биткойн се търгува на цена от $47 683, като е с 3% надолу за последните 24 часа. Волатилният пазар се отрази лошо и на тези, заложили, че цената на BTC ще се покачи. Ликвидация от $523 млн бе записана от CoinGlass. 165 000 търга са били ликвидирани, като $167 млн са от тях в Биткойн.

Етериум и останалите първенци по пазарна капитализация също светят в червено. Етър е надолу с 3.13%, Binance Coin с 2.27%. Solana и XRP регистрират спад от 6.46% и 4.82% респективно.

 

Президентът на Турция: крипто законът е на път към Парламента

Законопроектът за крипто в Турция се насочва към парламента, каза Президент  Erdoğan миналия петък по време на пресконференция в Истанбул.

“Правим стъпки, за да изпратим (законопроекта) в парламента” - каза той. През септември Erdoğan каза, че „няма абсолютно никакво намерение да приема криптовалути.“ Въпреки това не се очаква да има крипто забрана.

Министърът на финансите Lütfi Elvan по-рано коментира ситуацията с изчезналите крипто борси Thodex и Vebitcoin. Стотици милиони долари изчезнаха за броени часове, а клиентите загубиха достъп до своите акаунти. 

Elvan тогава сподели, че евентуален закон за крипто ще очертае данъчния статут на сферата и ще каже дали крипто борсите ще се регулират като банки или бюра за ексчейндж.

Крипто често е намирано като убежище срещу обезценяването на турската лира. Тя е загубила 34% от стойността си срещу долара. В опит да избягат от постоянния спад на покупателна способност, много от турците купуват долари. Въпреки това крипто борсите станаха популярни, понеже работят 24/7 и дават достъп както до крипто, така и до стейбълкойни.

 

Kraken планира да дава заеми срещу CryptoPunks

Крипто борсата Kraken вече има свой NFT пазар, който дава възможност за покупка и продажба на различни картинки.

Сега обаче CEO-та на компанията, Jesse Powell, планира нещо по-грандиозно - заеми срещу NFT.

„Ако депозирате CryptoPunk в Kraken, ние искаме да можем да отразим стойността на това във вашия акаунт“ - каза CEO-то. Той допълни, че CryptoPunks могат да бъдат като обезпечение за заем в крипто или стейбълкойни.

Това ще изгради “фаза три” от NFT адаптацията. „Първа фаза беше спекулация, фаза втора е закупуване на изкуство и подкрепа на артисти, фаза три ще бъде функционално използване на NFT“ - според Powell.

Наскоро друга популярна платформа, Nexo, даде достъп до заеми срещу NFT творба на CryptoPunk и Bored Ape Yacht Club.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога