Регистрация

USDD следващият клонинг на UST?

USDD следващият клонинг на UST?

След колапса на Terra и загубата на милиони в рамките на седмица, мнозина (не само крипто скептиците) започнахме да се чудим дали историята може да се повтори и естествено как може да предвидим подобна случка и да действаме навреме. 

 

Факт - Terra Luna историята ще ни държи влага, както и на крипто пазара. Въпреки това от вчера насам Биткойн забеляза тренд нагоре, а разбира се с него и останалите алтове. Общата пазарна капитализация на маркета е + 4.21, но остава далеч от $2T. Имаме за какво да се борим, guys. Но след Terra има още един стейбъл, който много напомня на творението на Do Kwon.   

 

Tron е блокчейн създаден през 2018, като може да осъществи до 2000 транзакции за секунда. И макар съществуването си от време уно за крипто, мрежата тепърва започна да набира популярност. Според данни на DeFiLlama чейнът е третият най-голям по заключени активи (TVL). 

По-конкретно сумата се равнява на $5.99B, нагоре с 44% за последния месец!

 

Двете мрежи, които предхождат Tron са разбира се Етериум на първо място и BNB Chain. Binance Smart Chain отговаря за $10.8В TVL, а Етериум - $93В TVL.

 

И макар червеният крипто пазар, Tron чейн се радва на възход, докато Етериум, Solana, Avalanche и други преживяха двуцифрен спад.

Но какво точно движи този възход?

Лудата активност в системата се дължи на пускането на нов алгоритмичен стейбълкойн, който предлага солидна вързвръщаемост, подобно на извествия дори сред регулаторите UST.

За разлика от USDT на Тетър и USDC на Circle, USDD не е обезпечен с конкретен актив, а държи пега си благодарение на умни договори. Те отговарят за връзката между USDD и TRX - токена на Tron. 

Да, инвеститорите винаги могат да суапват единия токен за другия. Така например при спад на цената на USDD под $1, инвеститорите могат да купят USDD и да го заменят за $1 TRX като приберат разликата. 

 

Хмм, звучи познато, нали?

Още една подробност страшно много напомня на Terra - USDD предлага гоооляма възвръщаемост от над 20% на година. Рейтът на JustLend, платформата за заеми на Tron, е 23%. На други места, като SUN, процентът е 64% за стейкване на двойката USDD-TRX. 

Разбира се тези числа водят и до засилена активност. TVLът на JustLend се е повишил от $1.79B на $2.86B за по-малко от месец.

Все още USDD е далеч от размерите на UST, но капитализацията расте с бърза скорост. В момента на писане токенът има $602M капитализация, а е започнал с $90M в началото на месеца - 05 май.

 

Един съвет, който мислим за меме, но си струва да повторим. Преди всяка инвестиция трябва да проверим проекта - неговото минало, екип и какви проблеми решава.  

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога