Регистрация

Водещите крипто борси подкрепят Terra 2.0

Водещите крипто борси подкрепят Terra 2.0

Водещите крипто борси подкрепят Terra 2.0

Голяма част от водещите крипто барси като Binance, FTX, Crypto.com, Huobi, Bitfinex, Bybit, Gate io, Bitrue и Kucoin са споделили подкрепата си за Terra 2.0. Binance каза, че „работи в тясно сътрудничество с екипа на Terra по плана за възстановяване“, а FTX написа, че ще подпомага „новото пускане на LUNA и спиране на пазарите на LUNA и UST.“

Ходът на събитията следва опитите на CEO-то на Terraform Labs Do Kwon да поправи колабиралия стейбълкойн UST, който загуби пега си от $1 преди няколко седмици.

Новото предложение ще създаде Terra 2.0, а старият чейн ще бъде с име Terra Classic. Всеки, който е имал токени в Terra Classic ще получи токени от новия чейн.

 

Синът на Christine Lagarde инвестира в крипто 

Christine Lagarde е глава на Европейската централна банка и същевременно намира време да хейти Биткойн. През последните дни тя е доста вокална в това отношение - от интервю, в което казва, че крипто няма стойност, до репорт за крипто регулации от ЕЦБ. Изненадата обаче тепърва предстоеше. Оказа се, Lagarde има син, който инвестира в сектора, въпреки опозиционната гледна точка на майка си. 

В интервю тя каза “Не, нямам [ никакви криптовалути], защото искам да практикувам това, което проповядвам“. "Всъщност имам син, който инвестира в криптовалута - следя много внимателно." О, със сигурност го следи много внимателно.

Тя добави, че въпреки опитите ѝ да даде съвет, синът ѝ не я слуша по тази тема.

 

Португалия остава крипто данъчно убежище

Португалия е страна, която се слави като крипто убежище, при това е и част от Европейския съюз. В столицата Лисабон има много тех стартъпи, които се радват не само на дънъчни облекчения, а и хубаво време. В сряда обаче бе направено предложение за облагане на крипто печалбите, които надхърлят $5000. Предложението бе отхвърлено и така всеки дигитален номад, вече може да е една идея по-спокоен за своите данъци.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога