Регистрация

Какво е Altcoins.bg?

altcoins

Криптовалутите стават все по-интересни за широката аудитория, с което все повече нови хора попадат на нашия сайт след препоръка от приятели, познати, фейсбук групи, ютуб, търсене в интернет и т.н. Но какво точно е Altcoins.bg? Какво да правите, след като сте ни намерили? За какво служи Altcoins.bg? Защо трябва да изберете нас?

Първо бихме препоръчали да прочетете всичко от секцията ни Първи стъпки, включително статиите от "Въведение в Биткойн и криптовалутите". Чрез тях бихте си отговорили на много от въпросите, които имате за тази нова и толкова интересна технология. След това да прочетете статиите и видео инструкциите за работа със сайта.

Нека все пак отговорим и на:

Какво е Altcoins.bg?

Altcoins.bg е платформа за обмяна на левове за криптовалути и обратно... Представете си, че ние сме онлайн чейндж бюро, в което вие обменяте вашите левове и в замяна получавате криптовалути, както и обратния случай - продавате криптовалути и получавате левове.

От това следва, че ние не съхраняваме вашите криптовалути, пари и спестявания. Те във всеки един момент са под ваш контрол, което е възможно най-сигурния начин за вас да намалите риска.

Как тогава работи Altcoins.bg?

Когато искате да закупите криптовалута, вие правите поръчка през вашия профил, избирате най-удачния метод, през който искате да я платите и въвеждате крипто портфейла, на който трябва да изпратим закупеното от вас количество от монетата. 

Ако все още нямате крипто портфейл, прочетете тези две статии:

Какви видове портфейли за криптовалути има и как да си избера портфейл? 

-        -  Как да създам портфейл в Exodus.io? 

След като системата ни засече полученото от вас плащане в лева, купуваме заявеното от вас количество от криптовалутата и го изпращаме към портфейла. Толкова е просто!

Когато искате да продадете вашата криптовалута, не е нужно преди това да я прехвърляте на нашата платформа и чак след това да направите поръчка за продажбата й. Както вече казахме, от гледна точка сигурност, вашите спестявания в нито един момент не са при нас и затова риска за вас е минимален. 

За да получите левовата равностойност на някоя криптовалута, която притежавате, правите поръчка за продажбата й, въвеждате метода на плащане, по който желаете да получите левовете и завършвате поръчката. Нашата система генерира за вас адрес на портфейл, по който трябва да изпратите заявеното количество от криптовалутата, за да може да се завърши поръчката. Изпращането може да стане от всеки външен портфейл, борса и сайт за съхранение на криптовалути. При успешно прихващане на вашата крипто транзакция, платформата обработва поръчката, променя статуса й и вие ще получите имейл за завършена поръчка. Това означава, че плащането към вас е инициирано. Това е!

Altcoins.bg борса ли е?

Не, никой сайт за обмяна на Биткойн в България по същността си не е борса. За да може да се нарече един сайт борса, то той трябва да има изграден механизъм за съпоставяне и обработка на клиентските поръчки една с друга. Сайтовете в България, включително и Altcoins.bg са обменни бюра, защото всяка поръчка бива обработена от нас с ликвидност от големите международни борси. Това от своя страна ни дава възможност да обработваме много на брой и големи поръчки едновременно без да имаме собствен механизъм, осигуряващ ликвидност в двете посоки. Така срещу такса, която ние заплащаме на международните борси, можем да обработим всяка ваша поръчка без притеснение при много добри условия.

 

Други статии, които може да ви бъдат интересни:

 -    Как да се регистрирам в Altcoins.bg?
Как да верифицирам акаунта си в Altcoins.bg?

-      Как да закупя криптовалута от Altcoins.bg?

-       Как да продам криптовалута чрез Altcoins.bg?

-        Как да платя поръчката си за покупка на криптовалута в Altcoins.bg?

-        Как да платя поръчката си за продажба на криптовалута в Altcoins.bg?

      Какви видове портфейли за криптовалути има и как да си избера портфейл?