Регистрация

DeFi Доза

DeFi Доза

В DeFi всички вярваме в едно децентрализирано и прозрачно бъдеще и всичко изглежда твърде на мястото си в тази нова финансова система. В този брой взимаме нашата доза DeFi.

 

Етериум теста на ​​Ropsten - финализиран

Очакваме Етериум 2.0 с нетърпение, а вече сме една крачка по-близо. С преместването на ​​Ropsten от proof-of-work към proof-of-stake, се обединяват текущия слой с Ropsten Beacon Chain. 

Следващата стъпка е интегрирането на Sepolia и Goerli, както и няколко други малки чейна. 

Преминаването на ​​Ropsten не е никак незначително за историята на Етериум. С преминаването към POS се очаква консумацията на енергия на мрежата да спадне с 99%. Допълнително се очаква таксите да станат по-приемливи, което да премахне проблема с плащането на стотици долари за транзакция, когато мрежата е претоварена. 

 

NFT и крипто игрите 

След въртележката през миналия месец, DeFi протоколите преживяха огромен спад на заключените средства. Но изглежда виждаме светлината в тунела, поне според последния репорт на DaapRadar. 

Числото на активни уникални портфейли на ден за месец май е надолу с 5% сравнено с април, но сравнено с май 2021 е с 32% повече. 

Лошо, но пък по-добро от миналата година може да бъде определението за този тренд. 

NFT пазарът е с обем от $10В, спад с $8В спрямо април. Причината - голяма част от популярните колекции имаха труден месец. Floor цената на Bored Ape Yacht Club е спаднала с 38% през май от 150 Етъра до 93. Но загубите може да се дължат и на преливането на средства в нови колекции като Otherdeeds и Goblintown. 

Крипто игрите пък показват ръст в инвестициите. a16z създаде GAMES FUND ONE фонд, който ще инвестира $600М в метавърс индустрията. 

 

Бъг в Osmosis изцеди $5М 

Osmosis, децентрализирана борса в екосистемата на Cosmos, бе спряна за известно време. Причината е, че хакери са успели да намерят бъг в кода, който им е дал възможност да изцедят $5М от басейните с ликвидност. 

Бъгът е дал опция при теглене на средствата да се изтеглят 50% от сумата допълнително. Така ако вкараш 10 токена, можеш да изтеглиш 15. С доза мултипликация това е причинило щети за около $5М. Разработчиците са хванали злоупотребата и са паузирали мрежата. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога