Регистрация

Elon продава Биткойните, Saylor води сметките

Elon продава Биткойните, Saylor води сметките

Връзката на крипто и Musk премина през много вълни, постоянна смяна на температурата, за да стигнем до това съвсем неочаквано развитие. 

Докладът за второто тримесечие на Tesla излезе топъл от фурната, по-горещ и от лятото в Сахара.

 

Защо? Защото Tesla е подала 75% от своите биткойни през последните три месеца. 

 

Факт, живеем в демокрация, всеки може да да прави каквото си иска. Но Elon, човече, защо ни лъжете в очите? 

 

Twitter бе пълен с постове и изразяване на крипто любовта на Musk. От “Биткойн е моята дума за безопасност” до “Tesla има 💎🤲” и “Биткойнът, платен на Tesla, ще бъде запазен, а не конвертиран към фиат”. 

 

Добре, но защо Tesla е решила да продаде? 

Защото се тревожи за развитието на вируса и локдауна в Китай и заради екологични съображения - поне така казват. Това е като да кажем, днес няма да излизам, защото времето в Полша ще е мрачно. От друга страна как точно Биткойн ще помогне в ситуацията? Повечето инвеститори правят именно обратното - купуват Биткойн, когато има несигурност на глобално ниво. Тотално объркване…

 

Каквото и да е скрито тук, то ще си остане загадка. Това обаче не попречи на може би най-големия биткойнър Michael Saylor да направи математиката. Той с изключителна точност до десетична запетая измисли колко е останалото количество Биткойн, което автомобилната компания все още не е продала. А може и да е, второто тримесечие приключва до края на юни, вече сме юли. 

Може би тази сметка помогна и на Saylor да придобие някаква представа за себе си. Компанията му MicroStrategy притежава 129699 биткойна, но към момента твърдо стои зад позицията да не продава, даже използва момента да закупи още Биткойн. Поредицата от покупки на Saylor ни правиха доста ентусиазирани през 2021, но вече са като част от нормалността. В допълнение бизнесът твърди, че се е погрижил за баланса си и спадащата цена на пазара. Надяваме се🙏.

 

И докато си говорим за количеството от 75% от залежите на Tesla, които са се влели в пазара без да разберем, количеството на Етериум по крипто борсите е изключително ниско. 

 

Само седмици преди сливането виждаме най-ниските нива от 4 години насам. Централизираните борси държат около 19М Етъра, далеч от рекордните 32М от лятото на 2020. Предишния път, когато борсите са имали по-малко от 20М токена е било през юли 2018. 

Huobi забелязва най-голям спад на ликвидността. През лятото на 2018 тя има 5М Етъра, а сега 40 000 токена. 

Coinbase също бележи спад от 8М преди четири години в 5М тази седмица. 

Температурата е Европа също е доста висока. Вчера Европейската централна банка обяви, че вдига лихвените проценти не с 25, а с 50 базисни пункта. Това е най-голямото повишение от 11 години насам. Възможно ли е да следваме САЩ в това отношение ще е доста интересна тема. За разлика от САЩ, в Европа наблюдаваме енергийна криза и война, което допълнително ще обостри ситуацията. Очаква се и вълна от Ковид през септември, което няма да се отрази никак положително. 

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога