Регистрация

Етериум Сливането: записваме датите за събитието в календара

Етериум Сливането: записваме датите за събитието в календара

Ако до момента не сте записали датите за дългоочаквания момент на Сливането на втората по пазарна капитализация криптовалута, то вече е време да го направите. 

 

Това е събитието на годината, моментът на истината за мрежата на Етериум, след като Етериум 2.0 бе в разработка продължителни години. 

 

Пълното преминаване на мрежата ще се случи в периода 10-20 септември, когато Етериум ще премине от proof-of-work консенсус механизъм към по-екологичния proof-of-stake. Плюсовете обаче не са само в екологичен аспект, а и в контекста на бързина на мрежата и по-ниски такси за транзакции, които ще подпомогнат още по-голямото израстване на Етериум и строежът на протоколи над него. 

 

Етериум Фондацията сподели, че ъпдейтът ще се осъществи на две фази - Bellatrix, който ще е на 6ти септември и Paris, който е подготвен за 10-20 септември. 

 

С тази новина Coinbase сподели за своя cbETH, обвързана версия на Етър (wrapped token). Той репрезентира ETH2, който е Етър стейкван (даден на залог) чрез Coinbase. Токенът ще може да се продава извън платформата, докато ETH2 ще остане заключен. 

 

Wrapped token е дигитален актив, който дава възможност стойността на токена да бъде местена през различните блокчейни. Например wrapped версията на Биткойн (WBTC) дава възможност Биткойн да бъде преместен на Етериум. Wrapped версията следи цената на главния актив. 

 

Говорейки за ниски такси, може би се досещаме и за NFT. Новости имаше и там - както негативни, така и положително. 

 

NFT проектът SudoRare изчезна вдън земя, като открадна около 520 клиентски Етериума. Платформата е форк на SudoSwap и LooksRare и очевидно е един от последните спам проекти. В допълнение екипът са изтрили всички профили в социалните медии. 

 

За някой изчезването не е изненада, след като екипът е анонимен и няма да признае самоличността си. 

 

SudoRare бе AMM платформа (automated market maker) и NFT пазар, като предлага и възможност за стейкване на токени като wrapped Етериум (wETH), LOOKS (токенът за LooksRare) и XMON. 

 

Всички 519 Етъра, равняващи се на около $820 000, изведнъж са изчезнали.

 

И нещо положително - M&M създават бонбони с лика на Bored Apes Yacht Club. 

В летните месеци сладкото е най-големият враг за прекрасната форма, но тези Bored Apes ще са неустоими. Не само, защото са свързани с една от най-известните NFT колекции, а и защото ще бъдат създадени само 10 000 пакета от сладките. Това прави колекционерската им стойност още по-висока. 

Дали това ще даде началото и на други колекции да имат своя поредица лакомства? 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога