Регистрация

ФЕД има голямо съобщение за нас!

ФЕД има голямо съобщение за нас!

Добро утро на всички, които обичат да четат за крипто дори в почивните дни! С такива резки и интересни промени, дори един ден пропуск би струвал часове наваксване, така че нека започваме с темите една по една. 

Срещата на FOMC 

Вчера беше голям ден що се отнася до макро и крипто. Може би това е най-голямото събитие от началото на есента, защото председателят на ФЕД, Джеръми Пауъл, съобщи повишението на лихвените проценти.

100 или 75 пункта бе оспорван въпрос, но накрая JP наклони везната в 75. Това е третото подобно повишение към момента за тази година, в опит за справяне с инфлацията, която продължава да е над 8% на годишна база. 

Според данни, настроенията на инвеститорите често са доста подобни преди и след срещата. Преди срещата дните са зелени, като след нея нещата стават кървави. 

Както може би знаете традицията се повтори и в момента Биткойн и Етериум срещат загуби от 2% и 6% респективно. BTC сменя ръце в $18 715, а Етър е $1 261. 

Въпреки това Пауъл избра по-малкото зло. Нагласата за 100 пункта повишение щеше да е прекомерно затягане на коланите, а в момента 75 ни се струва по-добра опция, макар и не прекрасна. Ако лихвите бяха вдигнати с 1% спадът щеше да е далеч по-драстичен. 

Повече за срещата на FOMC и как влияе на любимото ни макро и крипто ниво, ще разгледаме в утрешния брой. 

Държим под око JP и всяка негова стъпка! 

Altcoins.bg VIP Club - Ела на мястото, където ще намериш всичко в крипто само с няколко клика!

 

Къде се скри Do Kwon? 

Ако се чудите къде точно се намира създателят на Luna, не сте сами. 

Do Kwon изглежда е напуснал Южна Корея през април и се е преместил в Сингапур. Властите на Южна Корея разследват случая с Terra, като миналата седмица Съдът издаде заповед за арестуването му. В допълнение се опитват да въведат и Интерпол в случая, които да издадат “червено съобщение”. Това означава, че общи 195 страни по света активно ще търсят основателя на Luna под дърво и камък. 

Как реагира Do? Съвсем непринудено и с насмешка.  

Може би той ще е първият записан за ракетата на Мъск към Марс. 

 

Законопроект иска да забрани стейбъли, подобни на Luna 

Така и така започнахме по темата, нека продължим. Лидерите на Комитета по финансовите услуги на Камарата на представителите на САЩ са съставили законопроект, който предвижда забрана на алгоритмичните стейбълкойни, подобни на Luna за цели 2 години. В този период агенциите ще имат цялото необходимо време да изследват същността на подобни проекти. 

Скоро очакваме да видим и готови проекти по регулациите на стейбълкойните и като цяло за крипто сектора, след като сроковете по Executive order наближават. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога