Регистрация

Изненадващото вето на крипто закон в Калифорния

Изненадващото вето на крипто закон в Калифорния

Както знаем всеки регулатор иска да остави своя отпечатък в крипто индустрията, особено докато тя е млада и незряла. И докато това може да бъде положително и да насърчава развитието ѝ, то може и да крие много тъмни страни. 

 

В края на миналата седмица обаче успяхме да избегнем една от затънтените улици, след като губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм гласува вето на крипто закон. Така той се превърна в герой не само за всички калифорнийски стартъпи, а се издигна в очите на крипто ентусиасти. 

По-конкретно законът имаше за цел да представи начин за лицензиране и регулаторни схеми, като кара всички калифорнийски дружества да имат интеракции само със стейбълкойни, които са издадени от банки или други институции, регистрирани пред щата Калифорния. Текстът премина успешно през Асамблеята през август, при това със завидно мнозинство от 71 “за”, 0 “против” и 9 “въздържали се”. Именно това докара смут и изненада в системата.

 

Altcoins.bg VIP Club - Ела на мястото, където ще намериш всичко в крипто само с няколко клика!

 

Това, което Нюсъм сподели е, че приемането на закон, който предхожда този на Executive order, има шанс да повлияе негативно на цялостното развитие на сектора. Той сподели, че е необходима по-голяма флексибилност, с което бизнесите да продължат да оперират в щата, а не да бягат от него. Според водещите имена в индустрията законът е бил цяло бедствие за развитието на сектора.

Втората причина, която губернаторът посочи е, че прилагането на закона ще коства десетки милиони долари. Към момента Калифорния се движи със забавен темп на събирането на данъци от $4 млрд спрямо прогнозите, така че Нюсъм със сигурност не иска излишни финансови гимнастики. Пост Ковид и работата от дома накараха калифорнийските разработчици да се преместят на места с по-ниски данъци и по-нисък разход за живот. Мнозина смятат, че Долината ще се насочи към Флорида. 

 

Do Kwon сагата

Интерпол вдигна “червено съобщение” за търсенето на Do Kwon. Е, освен в крипто, Do вече има изяви и в други индустрии. 

 

CFTC тръгна срещу DAO 

CFTC започна съдебно производство срещу създателите на bZeroX, компанията зад протокола bZx. $250 000 e глобата, която Том Бийн и Кайл Кистнър трябва да платят заради „незаконно предлагане на стокови транзакции на дребно с ливъридж и марджин в дигитални активи“, както и неприемане на изискванията за KYC. Но новелата бе написана, когато CFTC започна процес и срещу Ooki DAO поради същите нарушения. 

След като Treasury започна производство срещу крипто миксера Tornado Cash преди месец, навлизането на регулатор в DAO индустрията ни кара да сме още по-нащрек.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога