Регистрация

Как да купя криптовалута в България стъпка по стъпка

Как да купя криптовалута в България стъпка по стъпка

Криптовалутите предизвикват все по-голям интерес в световен мащаб и все повече българи се обръщат към тях в опит да научат нещо повече. Криптовалутите са нещо напълно ново, невиждано във финансите досега и не е чудно, че предизвикват много въпроси в голяма част от хората, които тепърва започват. Един от основните е:

Какво представляват криптовалутите?

Криптовалута (на английски: cryptocurrency) е средство за размяна, основано на блокчейн технология и криптография за отчетност на транзакциите и осъществяването на контрол върху създаването на нови единици.

Криптовалутите са подвид на алтернативни валути или по-конкретно на цифровата валута. Първата децентрализирана криптовалута става биткойн през 2009 г. Оттогава са създадени множество други криптовалути. Наричани са често алткойн като смесица от биткойн алтернативи.

За разлика от електронните пари в централизираните банкови системи, контролът при криптовалутите е децентрализиран. Например при биткойн децентрализираното управление става с блокова верига, т.е. базата от данни на трансакциите се поддържа като разпределена счетоводна книга.

След като вече разбрахме какво е криптовалута, неминуемо идва следващият, по-интересен въпрос, а именно:

 

Как да купя криптовалута?

 

Ето и как се случва магията бързо и лесно стъпка по стъпка:

 

1. Създайте безплатен акаунт в Altcoins.bg

 

 

2. Идентифицирайте акаунта си

 


3. Каква криптовалута да закупя?

Никой не може да отговори на този въпрос. Биткойн и етериум са най-големите и уважани криптовалути в световен мащаб, така че определено са възможен и сравнително сигурен вариант. За актуален списък какви криптовалути може да закупите през Altcoins.bg, влезте на този линк:

Поддържани криптовалути за покупка от Altcoins.bg

Списъкът е дълъг, но най-известните определено са:

Биткойн

Етериум

Лайткойн

Кардано

Рипъл

Аваланч

Солана

Луна

Тетер (USDT)

USDC

UST

Биткойн кеш

Dogecoin

Polkadot

Atom

и др.


4. Купете криптовалута бързо и лесно

 

 

Какви методи за плащане мога да използвам?

 

 

Как да съхранявам криптовалутата, която закупих от Altcoins.bg?

В света на криптовалутите има една много правилна приказка, която гласи: "not your keys, not your coins". Това буквално се превежда, че ако не държиш частния ключ на портфейла, в който се съхраняват криптовалутите, то те не са твои. 

Водени от тази страхотна и вярна максима, клиентите ни имат възможността да получат закупените криптовалути по свои портфейли. Това е и най-сигурният начин за съхранение на вашето богатство в криптовалута, независимо колко е голямо то. Винаги дръжте криптовалутите си на собствен портфейл!

Ако все още сте нови и се чудите кой портфейл да изберете, може да погледнете видеото по-долу, в което сме показали как да създадем портфейл за криптовалути в Exodus. Това е един от най-добрите софтуерни портфейли в момента.

  

 

След като вече успешно сте създали своя портфейл, следва да видим как точно да извадим адреса си за криптовалутата, която желаем да закупим и да го поставим в поръчката, за да получим коините си на правилното място.

 

  

 

Как да платя поръчката си за покупка на криптовалута?

 

-        Покупка на криптовалута с банков превод

Ако сте избрали метод на плащане банков превод, на имейла и в детайлите на вашата поръчка ще видите нашите банкови данни.

След това трябва да влезете в онлайн банкирането си. Препоръчваме да заплащате поръчките си при нас през онлайн банкиране, защото става доста по-бързо и е много по-безпроблемо, отколкото на гише в банката.

След като сте се логнали в онлайн банкирането си, влизате на опцията да изпратите превод.

На име на получател въвеждате името на нашата фирма, а в полето банкова сметка – iban-а, който виждате в поръчката.

Въведете и сумата, за която желаете да закупите криптовалута, а в полето основание на плащанието – номера на поръчката в сайта. Стандартно се състои от 10 символа и започва с AC.

След като сте завършили платежното, трябва да го подпишете (най-често с токен или с потвърждение с смс код) и да го изпратите към вашата банка за изпълнение.

Когато завършите това, плащането към нас е направено.

На страницата с често задавани въпроси може да се ориентирате и кога ще го получим.

-        Покупка на криптовалута с кеш Терминал

След като сте завършили поръчката за покупка на криптовалута с метод на плащане Кеш Терминал, ще видите подобен 10-цифрен код:

 

За да заплатите поръчката си, отидете на най-близката машина на Кеш Терминал. За техните локации може да се ориентирате ТУК.

Като отидете до терминала, кликнете на ДРУГИ, после КРИПТОВАЛУТИ, изберете иконката на Altcoins.bg и въведете кода, който сме ви дали в поръчката. Вкарайте банкнотите една по една и имайте предвид, че може да внесете по-голяма сума от зададената в поръчката и системата им ще я преизчисли автоматично, но НЕ може да вкарате и 1 лв. по-малко.

След като сте завършил с вкарването на сумата, завършете процедурата и вземете бележката от вашето плащане.


До няколко минути трябва да получите от нас имейл за завършена поръчка. След още няколко минути ще получите и криптовалутите, който сте заплатили.

 

-        Покупка на криптовалута през каса на Изипей

След като сте завършил успешно поръчката за покупка на криптовалута през каса на Изипей, ще видите следния прозорец:

Това е кодът за заплащане на вашата поръчка. С него трябва да отидете на каса и да кажете, че трябва да платите на търговец по 10-цифрен код.

Казвате кода, давате сумата и всичко е готово.

Тук е важно да знаете, че трябва да отидете на директна каса на Изипей, при франчайз партньорите им не може да платите към момента за покупка на криптовалута.

Ето как да познаете коя каса е собствена на Изипей:

 

Отворете картата с офиси на Изипей и намерете тези, които са най-близо до вас. Когато кликнете на отбелязаните позиции, търсете на "Организация" да пише Изипей АД.
Ето пример:

Директни офиси на Изипей

Това са офисите, в които може да заплатите вашите поръчки при нас. В другите ще ви кажат, че им излиза грешка "Неразрешен търговец".

Покупка на криптовалута през Settle

За да започнете да купувате криптовалута в Altcoins.bg през Settle, трябва да изтеглите приложението им и да се идентифицирате. След това се връщате обратно на Altcoins.bg, правите стандартно поръчка за покупка на криптовалута като изберете метод на плащане SETTLE. Завършете я, сканирайте QR кода с приложението на Settle и плъзнете надясно слайдъра отдолу, за да потвърдите! Това е, вашето плащане е потвърдено мигновенно и закупените криптовалути вече пътуват към вас.

 

Дотук вече се регистрирахте в Altcoins.bg, идентифицирахте акаунта си, създадохте портфейл за криптовалута, закупихте и получихте първия ти токен, но сега идва следващия въпрос:

 

Какво мога да правя с криптовалутите си?

 

- Покупка

След като вече сте завършили първата си поръчка за покупка на криптовалута, може да направите следваща, ако имате още средства, които сте готови да инвестирате там. Процедурата е същата, а Altcoins.bg прави инвестирането в криптовалута много бързо, лесно и сигурно!

- Замяна

Ако сте решили, че това е, което искате, може да замените вашата криптовалута за друга валута.

- HOLD

Може естествено да използвате вашата криптовалута като спекулативен инструмент и да изчакате, за да покачи цената си, с което да генерирате печалба. За целта трябва само да го държите в портфейла си без да се изискват каквито и да е други действия. 

- Продажба

Ако сте решили да се възползвате от възможността за краткосрочна спекулация с цената на криптовалутата, или просто сте решили, че сега е момента да излезете от тази инвестиция, може да го продадете при нас по същия елементарен начин и бързо да получите свойността й по своята сметка.

- Трансфер

Едно от основните предимства на криптовалутите пред всички останали активи е тяхната възможност да бъдат трансфериран без централни институции, без трети лица, навсякъде по света, по всяко време на денонощието, към всеки един човек, който имат криптовалутен портфейл.

- Получаване

Както може да изпратите своя криптовалута на всеки, то може и да получите криптовалута от всеки на планетата без посредници, без скрити такси, без възможност някой да компрометира плащането или да го запорира.

- Заплащане на услуги

С развитието на екосистемата, все повече магазини и онлайн търговци предлагат стоки и услуги за покупка срещу криптовалута, така че може да използвате своята криптовалута и да заплатите нещо, от което имате нужда по този начин.

 

Защо Altcoins.bg е правилното място за покупка на криптовалута?

 

- Услуга, създадена специално за България

 

- Бърз съпорт на български

 

- Методи на плащане, съобразени с българския пазар

 

- Прозрачна услуга, без скрити такси

 

- Напълно лицензирана платформа, отговаряща на всички нормативни и изисквания за сигурност

 

- Мигновена покупка с дебитна карта

 

- Банкови преводи, осигуряващи сигурност при големи суми

 

- Високи лимити на единична поръчка - до 30,000 лв.

 

- Лесна за употреба платформа, насочена към удобството на клиента.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога