Регистрация

Как да купя Кардано в България стъпка по стъпка?

Как да купя Кардано в България стъпка по стъпка?

Кардано (Ада) предизвиква все по-голям интерес в световен мащаб и все повече българи се обръщат към него в опит да научат нещо повече. Кардано е нещо напълно ново, невиждано във финансите досега и не е чудно, че предизвиква много въпроси в голяма част от хората, които тепърва започват. Един от основните е:

Какво представлява Кардано ?

Cardano е публична блокчейн платформа. Той е с отворен код и децентрализиран , като консенсусът е постигнат с помощта на доказателство за участие . Той може да улесни партньорските транзакции със своята вътрешна криптовалута, ADA.

Основана през 2017 година, Кардано е децентрализирана блокчейн платформа от трето поколение. Тя е създадена от съоснователя на Етериум - Чарлз Хоскинсън чрез базирани на доказателства методи. Платформата съчетава новаторски технологии, за да осигури несравнима сигурност и устойчивост на децентрализираните приложения и системи.

Кръстена e на италианския полимат Джироламо Кардано, а организациите отговорни за развитието и са IOHK, Cardano Foundation и EMURGO. Кардано има отличителна двуслойна структура и мрежата и използва адаптация на Proof-of-Stake (PoS) консенсуса, наречена Ouroboros, чрез който се създават блокове и се валидират транзакциите в блокчейна.

Kриптовалутата на Кардано - Ada може да се изпозва за разработка на интелигентни договори, извършване на транзакции, както и за участие на потребителите във децентрализираното управление на Кардано, чрез даване на предложения и гласуване, т.е. тя има основните фунциите на Етериум и Биткойн взети заедно. Много често е наричана "Убиецът на Етериум", което е иронично, тъй като към този момент не поддържа умни договори.

След като вече сте разбрали какво е кардано и как функционира, неминуемо идва следващият, по-интересен въпрос, а именно:

 

Как да купя Кардано?

 

Ето и как се случва магията бързо и лесно стъпка по стъпка:

 

1. Създайте безплатен акаунт в Altcoins.bg

 

 

2. Идентифицирайте акаунта си

 

 

3. Купете кардано бързо и лесно

 

 

Какви методи за плащане мога да използвам?

 

 

Как да съхранявам карданото, което закупих от Altcoins.bg?

В света на криптовалутите има една много правилна приказка, която гласи: "not your keys, not your coins". Това буквално се превежда, че ако не държиш частния ключ на портфейла, в който се съхраняват кардано монетите си, то те не са твои. 

Водени от тази страхотна и вярна максима, клиентите ни имат възможността да получат закупените кардано по свои собствени портфейли. Това е и най-сигурният начин за съхранение на вашето богатство в кардано, независимо колко е голямо то. Винаги дръжте своите ada кана собствен портфейл!

Ако все още сте нови и се чудите кой портфейл да изберете, може да погледнете видеото по-долу, в което сме показали как да създадем портфейл за кардано и други криптовалути в Exodus. Това е един от най-добрите софтуерни портфейли в момента.

  

 

След като вече успешно сте създали своя портфейл, следва да видим как точно да извадим адреса си за кардано и да го поставим в поръчката, за да получим монетите си на правилното място.

 

  

 

Как да платя поръчката си за покупка на Cardano?

 

-        Покупка на кардано с банков превод

Ако сте избрали метод на плащане банков превод, на имейла и в детайлите на вашата поръчка ще видите нашите банкови данни.

След това трябва да влезете в онлайн банкирането си. Препоръчваме да заплащате поръчките си при нас през онлайн банкиране, защото става доста по-бързо и е много по-безпроблемо, отколкото на гише в банката.

След като сте се логнали в онлайн банкирането си, влизате на опцията да изпратите превод.

На име на получател въвеждате името на нашата фирма, а в полето банкова сметка – iban-а, който виждате в поръчката.

Въведете и сумата, за която желаете да закупите кардано, а в полето основание на плащанието – номера на поръчката в сайта. Стандартно се състои от 10 символа и започва с AC.

След като сте завършили платежното, трябва да го подпишете (най-често с токен или с потвърждение с смс код) и да го изпратите към вашата банка за изпълнение.

Когато завършите това, плащането към нас е направено.

На страницата с често задавани въпроси може да се ориентирате и кога ще го получим.

-        Покупка на Кардано (Ада) с кеш Терминал

След като сте завършили поръчката за покупка с метод на плащане Кеш Терминал, ще видите подобен 10-цифрен код:

 

За да заплатите поръчката си, отидете на най-близката машина на Кеш Терминал. За техните локации може да се ориентирате ТУК.

Като отидете до терминала, кликнете на ДРУГИ, после КРИПТОВАЛУТИ, изберете иконката на Altcoins.bg и въведете кода, който сме ви дали в поръчката. Вкарайте банкнотите една по една и имайте предвид, че може да внесете по-голяма сума от зададената в поръчката и системата им ще я преизчисли автоматично, но НЕ може да вкарате и 1 лв. по-малко.

След като сте завършил с вкарването на сумата, завършете процедурата и вземете бележката от вашето плащане.


До няколко минути трябва да получите от нас имейл за завършена поръчка. След още няколко минути ще получите и монетите, който сте заплатили.

 

-        Покупка на Кардано през каса на Изипей

След като сте завършил успешно поръчката за покупка на кардано през каса на Изипей, ще видите следния прозорец:

Това е кодът за заплащане на вашата поръчка. С него трябва да отидете на каса и да кажете, че трябва да платите на търговец по 10-цифрен код.

Казвате кода, давате сумата и всичко е готово.

Тук е важно да знаете, че трябва да отидете на директна каса на Изипей, при франчайз партньорите им не може да платите към момента за покупка на криптовалута.

Ето как да познаете коя каса е собствена на Изипей:

 

Отворете картата с офиси на Изипей и намерете тези, които са най-близо до вас. Когато кликнете на отбелязаните позиции, търсете на "Организация" да пише Изипей АД.
Ето пример:

Директни офиси на Изипей

Това са офисите, в които може да заплатите вашите поръчки при нас. В другите ще ви кажат, че им излиза грешка "Неразрешен търговец".

Покупка на кардано през Settle

За да започнете да купувате кардано в Altcoins.bg през Settle, трябва да изтеглите приложението им и да се идентифицирате. След това се връщате обратно на Altcoins.bg, правите стандартно поръчка за покупка на кардано като изберете метод на плащане SETTLE. Завършете я, сканирайте QR кода с приложението на Settle и плъзнете надясно слайдъра отдолу, за да потвърдите! Това е, вашето плащане е потвърдено мигновенно и закупените монети вече пътуват към вас.

 

Дотук вече се регистрирахте в Altcoins.bg, идентифицирахте акаунта си, създадохте портфейл за cardano, закупихте и получихте първия си кардано, но сега идва следващия въпрос:

 

Какво мога да правя с карданото си?

 

- Покупка

След като вече сте завършили първата си поръчка за покупка на кардано, може да направите следваща, ако имате още средства, които сте готови да инвестирате там. Процедурата е същата, а Altcoins.bg прави инвестирането в кардано много бързо, лесно и сигурно!

- Замяна

Ако сте решили, че това е, което искате, може да замените вашия кардано за друга валута.

- HOLD

Може естествено да използвате вашия кардано като спекулативен инструмент и да изчакате, за да покачи цената си, с което да генерирате печалба. За целта трябва само да го държите в портфейла си без да се изискват каквито и да е други действия. 

- Продажба

Ако сте решили да се възползвате от възможността за краткосрочна спекулация с цената на кардано, или просто сте решили, че сега е момента да излезете от тази инвестиция, може да го продадете при нас по същия елементарен начин и бързо да получите свойността му по своята сметка.

- Трансфер

Едно от основните предимства на кардано пред всички останали активи е неговата възможност да бъде трансфериран без централни институции, без трети лица, навсякъде по света, по всяко време на денонощието, към всеки един човек, който имат кардано портфейл.

- Получаване

Както може да изпратите своя кардано на всеки, то може и да получите кардано от всеки на планетата без посредници, без скрити такси, без възможност някой да компрометира плащането или да го запорира.

- Заплащане на услуги

С развитието на екосистемата, все повече магазини и онлайн търговци предлагат стоки и услуги за покупка срещу кардано, така че може да използвате своя кардано и заплатите нещо, от което имате нужда по този начин.

- Стейкинг, Дефи и ликуидити провайдинг

Друга нова възможност е опцията да "впрегнете" вашия кардано на работа, за да ви носи лихва или да го разпределите в двойка и да давате ликвидност, срещу което получавате дивиденти.

 

Защо Altcoins.bg е правилното място за покупка на Cardano?

 

- Услуга, създадена специално за България

 

- Бърз съпорт на български

 

- Методи на плащане, съобразени с българския пазар

 

- Прозрачна услуга, без скрити такси

 

- Напълно лицензирана платформа, отговаряща на всички нормативни и изисквания за сигурност

 

- Мигновена покупка с дебитна карта

 

- Банкови преводи, осигуряващи сигурност при големи суми

 

- Високи лимити на единична поръчка - до 30,000 лв.

 

- Лесна за употреба платформа, насочена към удобството на клиента.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога