Регистрация

Крипто бюлетин: всичко в едно

Крипто бюлетин: всичко в едно

Окей, алткойнъри! Добре дошли в Крипто бюлетин, който включва всички ъпдейти и новости, които не сме успели да покрием. Понякога загатнатото тук остава като влак на последна спирка, но друг път се превръща в тотален game changer. 

 

Tron свръхобезпечава USDD

Оказа се, че сагата Terra Luna накара повечето проекти, особено тези със стeйбълкойни, да държат още по-изкъсо политиката си. В предишни броеве говорихме за USDD и как е възможно той да се окаже клонинг на UST, но екипът зад проекта предприема свръхобезпечение. 

Джъстин Сън, създател на Tron, написа в Twitter, че това е ход към изграждане на по-голямо доверие в инвеститорите. 

Според сайта на проекта Tron DAO има около $1.41В в активи - 14,040.6 BTC , 140M USDT, 1.9B TRX и още 8.71B TRX. С това токенът има обезпечение от 203%, като екипът на Tron сподели, че минималното количество, което могат да позволят е 130%. 

Сън сподели, че допълнителното обезпечение винаги е било топ приоритет, но развитието на сагата с UST е дало тласък на процеса.

 

Останалите стейбъли

Що се отнася до останалите фиат стейбълкойни, едни бележат ръст нагоре, други - надолу. Капитализацията на Тетър е паднала от своя ATH в $83В, като в момента водещият стейбъл има $72В активи - $11В по-малко. Една от причините е краткото губене на пега по време на UST краха. От друга страна новият репорт на компанията показва тенденция към напускане на позициите на заеми към компании и обезпечение с кеш.

Противно на USDT - USDC бележи възход. С капитализация от $53В USDC бързо набира скорост. Вчера допълнително Circle обяви партньорство с Polygon - всички клиенти ще могат да конвертират кеш към USDC по-евтино и по-бързо. 

PayPal стартира теглене на крипто

През април Robinhood даде достъп на клиентите си да теглят крипто извън апа. Вече бизнесът може да спре да се бие в гърдите, тъй като PayPal стартира същата услуга. Разплащателният гигант ще позволява на всеки да изкарва своето крипто към външни портфейли като MetaMask. Така потребителите ще могат да имат достъп до голямата DeFi екосистема - от вземане на крипто заеми чрез протоколи като Aave, до ползване на Uniswap.

Според изявлението крипто hodl-ърите ще могат и да си изпращат крипто един до друг вътре в апликацията. От PayPal споделят, че това е била една от най-желаните услуги откакто фирмата е направила първата си крачка в крипто.

 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога