Регистрация

Новa валутa на Altcoins.bg - Solana (SOL)

Новa валутa на Altcoins.bg - Solana (SOL)

Altcoins.bg – платформата с най-голямо разнообразие на българския пазар представя новото попълнение в портфолиото си – Solana (SOL).

SOLANA

Solana е блокчейн мрежа, фокусирана върху бързи транзакции и висока производителност. Тя използва уникален метод за нареждане на транзакции, за да подобри скоростта си. Потребителите могат да плащат таксите си за транзакции и да взаимодействат с умни договори със SOL, основната криптовалута на мрежата.

Основана през 2017 г. от Анатолий Яковенко от Solana Labs, блокчейнът Solana приема нов метод за проверка на транзакциите. Биткойн, Ethereum и много други проекти страдат от проблеми с мащабируемостта и скоростта. Използвайки метод, известен като Proof of History(PoH), блокчейнът Solana може да обработва хиляди транзакции в секунда.

Като сравнително нов проект, Solana осигури обещаните предимства в скоростта и мащабируемостта. Неговата цена също се представя добре, предизвиквайки интереса на инвеститорите. Независимо от това, приемането и използването на самата мрежа все още са в зародиш.

SOL използва протокола SPL. SPL е стандартният символ на блокчейна Solana, подобен на ERC20 на Ethereum. Токенът SOL има два основни случая на употреба:

 - Плащане на такси за транзакции, възникнали при използване на мрежата или умни договори;

 - Токени за стейкване като част от механизма за консенсус на Proof of Stake.

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога