Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.04

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 01.04

Две супер новини - петък е и пролетта е тук! А сега и още нещо - всички крипто новини, разбира се накратко.

Доминация на Биткойн: 41.31%

 Цена на Биткойн: $44 891

Обем търговия за последните 24 часа = $138 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 50 Neutral

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.06T -4.72%
Пазарна Капитализация на Биткойн 852B -4.62%
Пазарна Капитализация на Етериум 392B -3.78%
Пазарна Капитализация на DeFi 158B 8.92%

 

Европейският парламент гласува за налагане на KYC на частните крипто портфейли

Европейският парламент е гласувал над нови регулации, които фактически ще забраняват анонимните крипто транзакции. 

Комисията ECON е гласувала за одобрението на предложението доставчиците на крипто услуги, като крипто борси, да събират персоналната информация на всеки, който транзактира повече от 1 000 в евро, използвайки т.н. частен крипто портфейл. 

За да се приеме законът окончателно, ще е нужно да премине през срещите на Парламента, Европейската комисия и Европейския Съвет. 

Частните портфейли са портфейли, които не разчитат на трета страна за съхранението на криптовалутите. Като примери за тях са MetaMask или хардуерните портфейли Ledger и Trezor. 

Законът разви раздор между регулаторите и крипто феновете. Той ще изисква всеки да представи лична информация, което е против идеите на крипто за децентрализация и свобода. 

В дебата се намеси CEOто на Coinbase, Brian Armstrong, който каза, че законът е “анти иновацията, анти поверителността и анти правоприлагането”.

 

Резервите на USDC ще бъдат под попечителството на BNY Mellon

Circle, издателят на стейбълкойна USDC, е избрал BNY Mellon за банка, която да пази резервите. 

За последните 6 месеца стойността на компанията се е увеличила два пъти и в момента е $9 млрд, а USDC има пазарна капитализация от $51 млрд. 

Circle, Tether и останалите стейбълкойни имат голям натиск от страна на регулаторите в САЩ. Причината е, че те трябва да пазят своите резерви в долари в кеш и държавни ценни книжа. Според регулаторите това ще предпази клиентите при евентуални сътресения на пазара. 

Tether от своя страна имаше проблеми с Главния прокурор на Ню Йорк, който обвини компанията в непокриване на резервите и създаване на риск за инвеститорите. След това Tether показа в докладите си, че притежава голямо количество книжа за корпоративен дълг, които са високоликвидни, но във времена без криза на пазарите. 

Това накара USDC да обяви политика, според която ще държи висок процент от резервите си в кеш. Новината за партньорството с BNY Mellon прави развитието на стейбъла една крачка напред. 

 

Axie Infinity ще забави своя ъпдейт

По-рано тази седмица в сутрешния брой разказахме за хака на сайдчейна на Етериум Ronin, който отговаря за играта Axie Infinity. Хакър за $622 млн го прави един от най-големите е крипто индустрията до момента. 

Именно това е причината за забавянето на големия ъпдейт Origin, който беше планиран да бъде пуснат вчера. Той ще бъде стартиран от 7 април, като това ще даде повече време на инженерите и екипа по сигурността да довърши работата. 

Новият ъпдейт ще даде на играчите да купуват и да се бият с герои, продавани като NFT колекционерски играчи. Той ще предостави богати графики и по-стратегически тактики, казаха от екипа. 

Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога