Регистрация

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.12

Сутрешно кафе с Altcoins.bg 02.12

Добро утро! С кафе в ръка и слънчево утро е време и за подбраните крипто новини!

Доминация на Биткойн: 41.15%

Цена на Биткойн: $56 765

Обем търговия за последните 24 часа = $124.34 млрд.

🚨 Fear and Greed Index: 32 Fear

 

  $ ∆24h
Пазарна Капитализация на Крипто 2.61T -1.94%
Пазарна Капитализация на Биткойн 1.072T -0.29%
Пазарна Капитализация на Етериум 540B -3.82%
Пазарна Капитализация на DeFi 162B -7.76%

Fidelity пуска Биткойн спот ETF в Канада

Fidelity Investments е един от най-големите мениджъри на активи в света, с повече от $4Т активи под управление. Тази седмица инвестиционният гигант ще даде старт на търговията на своя Биткойн спот ETF в Канада. Той ще носи името Fidelity Advantage Bitcoin ETF (FBTC) и ще се търгува на Стоковата борса в Торонто.

Биткойн спот ETF има в няколко страни по света - Канада, Бразилия и Дубай, но САЩ все още отказва всяка апликация, която ще даде директна експозиция до BTC. 

Fidelity е част от дългата листа на чакащите за Биткойн спот ETF, която SEC не изглежда ще одобри скоро. Ходът на компанията може да се счита като “бягство” към про крипто държава. 

По отношение на факта, че един от най-големите мениджъри на активи в света търси утеха в САЩ, се изказа главният анализатор на ETF-и в Bloomberg, Eric Balchunas. 

Той написа в Twitter: „Това би трябвало да е неудобно за SEC, че едно от най-големите, най-известните американски имена в инвестирането е принудено да отиде на север, за да обслужва своите клиенти“.

 

Square сменя името си на Block

По-рано тази седмица Jack Dorsey се оттегли от поста си като CEO на Twitter, за да се фокусира на друга своя компания - Square. 

Ето че промените започнаха да текат с бясна скорост. Разплащателната компания ще смени своето име на Block, референция към блокчейн технологията.

Dorsey е запален Биткойн фен и това се доказва от поредицата му стъпки в индустрията. От известно време Square експериментира с набор крипто идеи. През ноември компанията издаде документ за децентрализирана борса за търгуване на Биткойн и други активи. През октомври Dorsey сподели, че имат насоченост към добив на крипто, а също и изграждат свой хардуерен портфейл. 

С промяната на името на разплащателната компания, функцията Square Crypto ще получи новото име Spiral.

 

Solana тръста на Grayscale има $10.3 млн активи под управление

Grayscale Investments създаде свой Grayscale Solana Trust, който предоставя на инвеститорите експозиция до proof-of-history и proof-of-stake хибрида Solana.

В момента на писане криптовалутата стои на пето място сред най-големите криптовалути по пазарна капитализация с цена от $224. 

Тръстът вече има $10.3 млн активи под управление. 

CEO-то на Grayscale, Michael Sonnenshein, каза, че фирмите имат интерес към повече криптовалути. Това е накарало Grayscale да предлага достъп до Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK), Livepeer (LPT), Decentraland (MANA) и Filecoin (FIL).

Според Sonnenshein компаниите търсят инвестиции отвъд главните криптовалути - Биткойн и Етериум.

 

FTX US стартира търгуване на Етериум NFT-та

FTX US даде старт на търговията на Solana NFT-та през октомври, като каза, че Етериум NFT-тата са само на седмици разстояние.

Вчера крипто борсата даде достъп на своите клиенти и до Етериум дигиталния арт, като платформата ще поддържа и всеизвестните колекции като CryptoPunks и Bored Ape Yacht Club.

Продавачът на NFT-то трябва да го трансферира до платформата, за да пусне творбата за продажба. От своя страна купувачите могат да закупят NFT както от сайта, така и от мобилната версия на FTX.



Ако искате да получавате нотификация за новите статии от нашия блог, кликнете на бутона по-долу, за да се абонирате.

Подбрани новини


Последно от блога